Nieuws Vestas Wind Systems A/S

 • 'Shell met Eneco, Vestas en van Oord in wind-op-zee-consortium' - media

  Woensdag 23 maart 2016 00:00

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Royal Dutch Shell nv (RDSA) vormt samen met energiebedrijf Eneco, offshorebedrijf Van Oord en de Deense windturbinebouwer Vestas een consortium dat wil gaan bieden op de aanbesteding van een aantal grootschalige windparken voor de kust van Nederland schrijft Het Financieele Dagblad (FD) woensdag op basis van goed ingevoerde bronnen.
  Shell geeft geen commentaar, aldus het FD. Een zegsman van Van Oord zegt dat het bedrijf kijkt naar alle grote offshore projecten in Noordwes..

  Lees meer
 • Ballast Nedam verkoopt onderhoudscontracten wind

  Donderdag 25 februari 2016 00:00

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Ballast Nedam (BALNE.AE) heeft 4 onderhoudscontracten voor windmolenparken verkocht aan Deutsche Windtechnik. Dat meldt het bouwbedrijf donderdag.
  Deze desinvestering is conform de strategie van Ballast om zich te richten op huisvesting en mobiliteit. Eind 2014 werden de offshore-activiteiten verkocht.
  Het is vandaag de laatste dag dat het aandeel van Ballast Nedam kan worden verhandeld. Vanaf morgen wordt de beursnotering beeindigd, aangezien het concern is overgenomen ..

  Lees meer
 • 'Nederland begint inhaalslag met wind op zee'

  Woensdag 2 september 2015 00:00

  AMSTERDAM (ANP) - Nederland lijkt een inhaalslag te gaan maken met de bouw van windparken op zee. Dat voorziet het economisch bureau van ABN AMRO in een woensdag gepubliceerd rapport.Het opwekken van energie op zee raakt volgens de bank in meerdere Europese landen komende jaren in een stroomversnelling. De laatste tijd waren het vooral de Britten en de Duitsers die hard aan de weg timmerden met het bouwen van molens op zee. Maar Nederland zal in de komende vijf jaar 3500 megawatt aan te bouwen p..

  Lees meer
 • Duitse auto’s nog steeds het populairst

  Vrijdag 8 januari 2016 00:00

  DEN HAAG (ANP) - De sjoemelsoftwareaffaire bij Volkswagen lijkt amper gevolgen te hebben voor het marktaandeel van Duitse auto's in Nederland. Ruim een op de drie nieuw gekochte personenauto’s in 2015 was van Duitse makelij, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.Na drie jaar van dalende verkopen nam het aantal verkochte auto’s in 2015 met 16 procent toe ten opzichte van 2014. Het aantal verkochte Duitse auto’s steeg harder dan het gemiddelde, namelijk met bijna een kwart.De..

  Lees meer
 • PotashCorp trekt bod EUR7,9 mrd op Duitse rivaal K+S in

  Maandag 5 oktober 2015 00:00

  AMSTERDAM (Dow Jones)--Potash Corporation of Saskatchewan inc. heeft zijn overnamevoorstel voor K+S ag teruggetrokken, vanwege uitdagende marktomstandigheden en een gebrek aan toewijding van het management van K+S.
  Het Canadese kunstmestbedrijf bood dit jaar EUR41 per aandeel van zijn Duitse concurrent, waarmee K+S werd gewaardeerd op EUR7,9 miljard.
  K+S zei in augustus dat het bod het concern en zijn projecten onderwaardeerde. De Duitse onderneming zei ook dat de overname tot verlies van bane..

  Lees meer

 

 

  

Beleggers Belangen Week 4

 

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed