Advies en analyse

Dieptepunt

Dinsdag 8 juni 2010 14:44

Theodoor Gilissen noemt de emissie van BAM als een basis voor verdere groei ziet de huidige periode als een dieptepunt in de marktomstandigheden en in de waardering.

jaargrafiek BAMMet een verlies van meer dan 30% is BAM dit jaar de grote verliezer binnen de AEX-index.

De claimemissie van €250 mln vormt volgens Theodoor Gilissen de financiële basis voor verdere expansie van het bedrijf, dat het nieuwe kapitaal voor een bedrag van €150 mln zal gebruiken voor investeringen in nieuwe PPS-contracten (waarvoor per contract een percentage aan eigen vermogen nodig is).

Dit vormt volgens de bank een aantrekkelijke investering op lange termijn.

De genomen kostenbesparende maatregelen zullen er volgens Gilissen voor zorgen dat de marge van het bedrijfsresultaat in 2010 uit zal komen op 1,5%, tegen -0,5% in 2009. Ondanks het verwachte herstel ligt de marge dan nog altijd ruim onder het gemiddelde van 2,6% van de afgelopen tien jaar, aldus analist Tom Muller.

De relatief zware aandelenemissie zet de koers van het aandeel BAM momenteel onder druk, en Gilissen ziet de huidige periode als een dieptepunt in de marktomstandigheden en in de waardering van BAM, daarbij uitgaande van een verwacht gestaag herstel van de resultaten in de komende jaren.

Het advies blijft 'Buy' met een bijbehorend koersdoel van €5,75.

GERELATEERD
-
Grootste stijgers en dalers in 2010

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven