Advies en analyse

Rendement sprokkelen

Dinsdag 24 april 2012 18:02

Sinds de start doet de defensieve assetallocatieportefeuille het 992 basispunten beter dan de AEX Total Return Index. Ons laatste wapenfeit om deze voorsprong verder uit te breiden is het verkopen van callopties op aandelen die flink gestegen zijn.Roche en McDonald's

Wij zijn begonnen met Roche en McDonald's. De waardering van deze fondsen is flink opgelopen. Wij hebben gekozen voor een looptijd van ongeveer een jaar en uitoefenprijzen die zo'n 10% hoger liggen dan de huidige koersen.

De maximale winst die wij met deze fondsen kunnen behalen, is het verschil tussen de huidige koers en de uitoefenprijs plus de ontvangen premie.

Stijgt de koers verder dan dat niveau, dan is er niets aan de hand. Deze fondsen hebben dan immers een waardering bereikt waarop wij deze fondsen niet meer willen aanhouden. Wij verkopen dan de aandelen en de calloptie.

Mocht er een koersdaling van deze fondsen komen, dan kopen wij deze verkochte call op een lager niveau en daardoor lagere prijs weer terug. Hierdoor is op korte termijn het verlies minder groot (uiteraard zitten aandelen Roche en Mc-Donald's in portefeuille) en op lange termijn kan er weer een call verkocht worden als de koers weer begint te stijgen.

Obligatiemarkten

Doordat de druk op de obligatiemarkten toeneemt, is er waarschijnlijk binnenkort een kans om wat extra obligaties op te nemen in de portefeuille. Nu vinden wij de geboden rente simpelweg te laag. Het is waar dat een rente van 2% op jaarbasis hoger is dan de 0,7% rente die wij nu op een deposito krijgen, maar als een obligatie van 2 naar 3% gaat, heeft de belegger wel (tijdelijk) koersverlies te pakken.

Liquiditeitenkraan

Doordat centrale banken wereldwijd de liquiditeitenkraan wagenwijd open hebben staan, zijn alle vermogenscategorieën flink opgelopen. Wij proberen om geduldig te zijn en een plan te maken om met zo weinig mogelijk risico te beleggen. Wij willen namelijk geen grote verliezen hebben in de portefeuille.

Lees verder

bron: Beleggers belangen

Laatste reacties op dit bericht

  • Nog geen reacties gegeven