Expert Opinie

Nieuwe signalen 24 feb 2015

Rob Bliekendaal | Maandag 23 februari 2015 19:09

Foto van Rob Bliekendaal

Meer vertrouwen krijgen de beleggers door het opkoopprogramma van de ECM, profiteer hiervan. We staan inmiddels op 475 op de Aex, en liquiditeit is een zeer krachtig middel om de beurs omhoog te krijgen. In het tempo waar het nu gaat zouden we zomaar naar de 500 kunnen doorvliegen met de Aex. De 30jaarsrente halveert in een kwartaaltermijn, en dan zou je omgerekend dus nog hoger moeten uitkomen met de Aex dan de 475. Beleggers gaan nu de aandelenmarkt in en kiezen nog voor de veilige aandelen, en sommige komen ook met goede cijfers. Dus als de rente al zo laag is, en lager dan 0 procent kan niet, gaat inmiddels gaat het kapitaal al richting de beurs in aandelen.

We komen voor de VS uit een goed 4e kwartaal, en er is nog geen looninflatie, dus rente verhoging in de VS vanuit is niet te verwachten nog vanuit Janet Yellen (Centrale Bank VS).  Tussentijd wel zware weersomstandigheden/stakingen in de westkust van de VS en ook havens die gesloten zijn hierdoor. Dit kan leiden tot een zwakkere economische groei in de VS voor het eerste kwartaal.  Dit zagen we vorig jaar ook, en werd ruimschoots in het tweede kwartaal weer ingehaald.

In de VS zijn er 1 miljoen banen bij, en werkloosheid kleiner dan 6% en dus makkelijker een baan vinden. En de looninflatie zit er dus wel weer aan te komen, en het gaat dan dus snel weer iets beter met de gemiddelde Amerikaan. En dat leidt ertoe dat de consument daar meer zal durven uitgeven ook gegeven de lage olieprijs.  De trend is in de VS dus langzaam omhoog, en wij zitten aan de leiband weer van de VS.  
Posities die door ons vorige week reeds zijn aangegeven:  MIB30 (Italië), Aex (Imtech), AMX (Accell, Aperam, TKH Group), AScX (AMG, Brill, KasBank, Kendrion), Duitsland (Deutsche Bank, Merck, Sap, Tiemens), Frankrijk ( Solvay), Engeland ( Diageo, Tesco). Daarnaast de bijstellingen/ophogingen van de stopprofits op de meer dan honderd lopende signalen.
Bekijk al onze lopende signalen www.perfectindicator.nl  de basis voor uw beurssucces!

Reacties
  • Ja tijd om long Euro te gaan.Hoewel dat misschien tegen het gevoel in is... Optimisme viert nog steeds hoogtij op de beurs, dom eigenlijk.

    ed 05 maart 2015 17:51:20
  • Zo...Slechte cijfers uit USA omtrend productie en WW-aanvragen, QE gekwaak door Draghi herhaald, Euro bijna onder de $1.10....en de beurzen stijgen voort! Briljant dit!

    onbekende anoniem 05 maart 2015 16:06:38
  • Geinig dat je dat schrijft John, er zijn niet eens software programma's nodig want het enige wat je nodig hebt staat recht boven je. De maan!..Gewoon kijken is al voldoende. Nou,dat lukt iedereen lijkt mij. Leuk idee om dat te verpakken in een software pakket trouwens, als het klaar is mag je het kopen.

    ed 04 maart 2015 00:07:03


Disclaimer

De auteur schrijft deze expert opinie op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze expert opinie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.