Expert Opinie

AEX deze zomer naar 560 punten

John Beijer | Donderdag 16 april 2015 14:28

Foto van John Beijer

 De financiele markten stabiliseren op een hoog niveau. Ook vandaag zette de Aex een top neer rond de 509 om vervolgens door winstnemingen even een stukje terug te vallen. Bedrijfscijfers die we voorbij zien komen, vallen niet tegen en zoals eerder al gemeld, de enorme valutaschommelingen zullen voor de Aex fondsen een positieve invloed hebben. Een groot deel van de Aex fondsen heeft een groot deel van de omzet in Dollars. Nu de Dollar sterker is geworden, zien we dat een positief effect geven op de resultaten zoals vanochtend bij Unilever. Klik hier voor de video live vanaf Beursplein 5 met onze 3 toppers voor het komende kwartaal.

Op de achtergrond spelen nog steeds een aantal belangrijke affaires zoals Griekenland en de Oekraïne. Maar ook de terugvallende groei in landen zoals bijvoorbeeld China, is natuurlijk een bron van zorg. Aan de andere kant, de stimuleringsmaatregelen die ook in Azië worden genomen, zorgen er wel voor dat de Hang Seng inmiddels op 27.700 staat en de Nikkei bijna op 20.000 punten. Kortom, met dank aan de centrale banken spuiten de koersen verder omhoog.

Wij verwachten dat met name de kwalitatief goede fondsen die we als achterblijvers kunnen bestempelen, binnenkort aangekocht zullen gaan worden. Arcelor Mittal is zo'n fonds, maar ook KPN zou de komende periode verder kunnen gaan oplopen, evenals Air France KLM, BinckBank en PostNL. De markten zijn volop in beweging en dat biedt hele mooie kansen.

Wat kunnen we de komende twee weken verwachten?

De Aex valt vandaag na een hogere opening iets terug en heeft gelijk steun op 505 en 503. Weerstand zien we op 508 en 512. De Dax geeft vandaag bijvoorbeeld op de weekgrafiek een klein verkoopsignaal en we zien al een aantal dagen dat we rond die 12.000 punten stabiliseren. Aan de andere kant zien we juist deze week weer koopsignalen op de Dow en de S&P500. Kortom, we zien eigenlijk steeds een verschuiving van Europa naar de VS en terug. Dit alles wordt natuurlijk beïnvloedt door de bewegingen tussen de euro en de dollar. De afgelopen dagen zien we de Dollar wegglijden naar 1.05, om in twee dagen tijd weer op te lopen naar 1.08. De olieprijs stabiliseert op een iets hoger niveau en dat is natuurlijk positief en ook de goudprijs stabiliseert rond de 1200 dollar.

De conclusie die we kunnen trekken, is dat de markten verder omhoog kunnen, maar dat sommige fondsen ondanks prachtige cijfers, hier en daar geteisterd kunnen worden door gezonde winstnemingen, zoals bijvoorbeeld ASML. Gisteren stond het fonds even op 96 euro. Vandaag geeft Goldman Sachs een verlaagd koersdoel door, het was 121 en het wordt nu 116, en we noteren inmiddels onder de 88 euro. Bent U speculatief ingesteld, koop dan nu langlopende calls of een turbo long met een ruime stoploss.

De Aex mag de komende weken verder omhoog, maar het is helemaal niet raar als we nu even stabiliseren of iets terugzakken na de enorme stijging die we de afgelopen maanden al hebben laten zien. Ons koersdoel op korte termijn is 518 en hierna volgt de 560 punten. 

AEX daggrafiek

Met vriendelijke groet,

John Beijer

www.beursfoon.nl

 

Reacties
  • Inderdaad, heel secuur wordt hier niet met gegevens omgegaan.Reed Business bv overtreed hiermee haar eigen privacy beleid... Maarja waar wordt privacy nu niet geschonden tegenwoordig?...

    Ed 23 april 2015 23:25:28
  • 'test' Ik krijg nl inloggegevens te zien van een ander, heb hier over al eens gemaild met beurs.nl.

    Belegde Boterham 23 april 2015 21:56:06
  • Tsja waar en hoe je ook in investeert, alles brengt risico's met zich mee. Investeren in jezelf middels studie is al een risico, zitten er genoeg bij de deur met een goede opleiding (piloten/ artsen), veel tijd en geld kwijt in opleiding en dan niet aan de bak. Sneu genoeg natuurlijk, maar een risico leven/investeren bestaat niet. Succes all!

    Belegde Boterham 23 april 2015 21:52:30


Disclaimer

De auteur schrijft deze expert opinie op persoonlijke titel. Zijn handelssignalen kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze expert opinie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.