Nieuws Buitenland

Wall Street beweegt richting lagere opening

Vrijdag 6 oktober 2017 15:15 Banenrapport geeft vertekend beeld.
(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een licht lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het rood.
De handelsdag wordt volledig gedomineerd door het Amerikaans banenrapport. Uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid bleek dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in september is gedaald, terwijl groei was voorzien. Dit bleek vrijdag uit het banenrapport van het Amerikaanse ministerie van Arbeid met 33.000 banen, terwijl de markt uitging van een banengroei van circa 80.000. De werkloosheid daalde in september van 4,4 procent naar 4,2 procent. In september steeg de arbeidsparticipatie licht naar 63,1 procent, terwijl het gemiddelde uurloon met 0,12 dollar toenam tot 26,55 dollar. Op jaarbasis steeg de loongroei met 2,9 procent.
Marktvolgers waarschuwden in aanloop naar de publicatie voor de kans op een vertekend rapport vanwege het effect van het orkaanseizoen. Voor het eerst in acht jaren was sprake van een daling van het aantal werkende Amerikanen. Sinds oktober 2010, 83 maanden op rij, was sprake van een stijging van de werkgelegenheid in de Verenigde Staten.
Marktanalist Philip Marey van Rabobank spreekt tevens van een vertekend beeld. Volgens de marktvorser is het werkloosheidscijfer betrouwbaarder. Hij spreekt van goed nieuws. Marey zei het cijfer over de loonstijging "met een korrel zout te nemen". "Die stijging is mede ingegeven door tijdelijke tekorten in de bouw en enkele andere sectoren", lichtte hij toe.
De markt kijkt tevens uit naar een reeks sprekers van de Federal Reserve. Raphael Bostic van de Atlanta Fed spreekt vrijdag in Austin, Rob Kaplan, voorzitter van de Dallas Fed, spreekt tijdens hetzelfde evenement en William Dudley van de New York Fed geeft een speech over het monetair beleid van de centrale bank. James Bullard, de voorzitter van de Fed in St. Louis, geeft een speech over de levensstandaard tijdens een congres in St. Louis.
Olie noteerde vrijdag in het rood. Een november-future West Texas Intermediate daalde 0,8 procent tot 50,39 dollar, terwijl een december-future Brent 0,3 procent goedkoper werd op 56,81 dollar.
De euro/dollar noteerde op 1,1695. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1711 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1697 op de borden.
Bedrijfsnieuws
Datacentrum operator Switch wordt vrijdag voor het eerst in New York verhandeld. Het datacenterbedrijf biedt 31,25 miljoen aandelen aan voor 17,00 dollar per aandeel.
Costco kan vrijdag waarschijnlijk rekenen op aandacht van beleggers, nadat de Amerikaanse retailer donderdag laat over het fiscale vierde kwartaal tegenvallende resultaten rapporteerde. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 4,2 procent lager.
Yum China steeg 2,1 procent, nadat de Yum Brands spin-off tijdens zijn cijferpublicatie voor het eerst een dividenduitkering aankondigde en teven meldde eigen aandelen te gaan inkopen. Yum Brands noteerde voorbeurs 0,8 procent lager.
Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,6 procent hoger op 2.552,07 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het groen op 22.775,39 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,8 procent tot 6.585,36 punten.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 06, 2017 09:15 ET (13:15 GMT)

Reacties

  • Altijd weer een excuus zoeken toch? Het moest er toch een keer van komen, de bomen groeien nu eenmaal de hemel niet in. Mooi te lezen hoe de experts er een draai aan proberen te geven en iedereen wil laten insoesen. Wees eens eerlijk en durf eens te erkennen dat je er naast hebt gezeten.

    Jojo 06 oktober 2017 15:28:54

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed