Nieuws Buitenland

Olieprijs sluit lager

Vrijdag 6 oktober 2017 21:08 Zorgen over tropische storm Nate.
(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag lager gesloten.
Volgens marktanalist David Madden van CMC Markets stonden de olieprijzen vrijdag flink onder druk vanwege de zorgen onder handelaren over de tropische storm Nate die via de Golf van Mexico richting de Verenigde Staten koerst.
"Het kan een vergelijkbaar verhaal worden als bij Harvey en Irma", zo stelde de marktvorser, daarbij wijzend op de negatieve gevolgen voor raffinaderijen. "Nu al worden er voorbereidingen getroffen op hevige regenval en sterke windkrachten." Veel bedrijven evacueerde al hun gas- en olieplatformen in het gebied.
Nate zal naar verwachting komend weekend aanzwellen tot een orkaan en door het midden van de Golf gaan, wat de olieproductie en raffinage-activiteiten in het gebied zou bedreigen.
Een dergelijke verstoring kan ervoor zorgen dat de raffinaderijen minder olie verwerken, hetgeen tot gevolg kan hebben dat de olievoorraden stijgen. Dit zou dan weer de zorgen over overcapaciteit op de oliemarkt aanjagen.
Uit het wekelijkse rapport van oliedienstverlener Baker Hughes bleek vrijdag dat het aantal actieve boortorens in Amerika deze week met 2 is gedaald tot 748, nadat er een week eerder nog zes toren bijkwamen.
De november-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 1,50 dollar lager, of circa drie procent, op 49,29 dollar. Daarmee werd op weekbasis een verlies geleden van circa 4,6 procent.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
October 06, 2017 15:08 ET (19:08 GMT)

Reacties

  • Het is daar orkaanseizoen..., komt natuurlijk heel goed uit om dalingen te 'verklaren'!.. En als de wind van de andere kant waait is daar ook de 'verklaring'.. Zelfs al is het seizoen voorbij blijft olie dalen, inclusief z'n ups,olie zit gewoon in een bearmarkt…, maarja dan komen er wel andere 'verklaringen' natuurlijk!..

    Ed 07 oktober 2017 14:21:04

 

Beurs RSS Feed

Het laatste nieuws als eerste ontvangen kan dankzij de beurs.nl RSS Feed