Market talk

Beursblik: Unilever betaalt flink voor Carver Korea

Maandag 25 september 2017 10:13 ING handhaaft koopadvies op Unilever.
(ABM FN-Dow Jones) Unilever lijkt voor de aankoop van Carver Korea een hoge prijs te betalen, maar de Zuid-Koreaanse cosmeticamarkt is zeer ontwikkeld en groeit snel. Dat stelde ING maandag in een rapport.
Unilever betaalt voor het Zuid-Koreaanse bedrijf 2,27 miljard euro, of 16,6 maal de winst voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) en 7,7 maal de jaarlijkse omzet, zo merkte analist Reg Watson op.
Carver Korea is dankzij de productlijn AHC de snelst groeiende partij op de Koreaanse cosmeticamarkt, aldus de marktvorser. Die markt zet meer dan 7 miljard euro per jaar om en is daarmee de twaalfde cosmeticamarkt ter wereld. Vrouwen in Zuid-Korea gebruiken meer cosmeticaproducten per dag dan waar ook ter wereld, en Koreaanse mannen zijn goed voor 20 procent van de mannelijke cosmetica-omzet wereldwijd, zo merkte Watson op.
Unilever verkocht recent ook zijn Zuid-Afrikaanse spreads activiteiten voor 443 miljoen euro aan investeerder Remgro, een prijs die overeenkomt met 13,4 keer de EBITDA. Unilever raakt daarmee een snelgroeiend deel van 6,5 procent van de spreads-divisie kwijt, aldus ING.
ING heeft een koopadvies en koersdoel van 62,00 euro op het aandeel Unilever.
Het aandeel noteerde maandag op een groen Damrak 0,7 procent hoger op 49,49 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
September 25, 2017 04:13 ET (08:13 GMT)

Laatste reacties op deze markettalk

  • Nog geen reacties gegeven