beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

AEX gaat vermoedelijk hoger van start

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat dinsdag naar verwachting in het groen van start. Futures op de AEX index wezen een uur voor de beursgong op een winst van 0,3 procent.

Het Damrak startte maandag terughoudend aan de nieuwe handelsweek. De AEX sloot nagenoeg onveranderd op 596,39 punten en daarmee nipt onder de nieuwe jaartop die vorige week werd bereikt.

Ook Wall Street bleef maandagavond dicht bij huis nadat vorige week bijna dagelijks de hoogste stand ooit werd aangescherpt.

"De Amerikaanse aandelenmarkten komen wat af van de recordstanden die vorige week nog op de borden stonden", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. "De Amerikaanse president Donald Trump heeft de stieren wat wind uit de zeilen genomen door de verwachtingen te temperen dat er snel een deal met China komt."

Marktanalist Stephen Innes van AxiTrader sprak van een weinig verrassende start van de week. "Naast de onzekerheid over de handelsbesprekingen, zijn er de voorspelbare macro-economische zorgen over de Chinese inflatiecijfers die op z'n zachtst gezegd somber waren", voegde hij toe.

Deze maand zijn de hoofdindices op Wall Street, ofwel de Dow Jones, de S&P 500 en techbeurs Nasdaq, respectievelijk 3 en ongeveer 4 en 5 procent gestegen.

Ook in Azië hadden beleggers vanochtend moeite om richting te kiezen. De Hang Seng index in Hong Kong noteerde licht hoger, nadat de index maandag nog 2,5 procent prijs gaf na een escalatie van geweld tussen betogers en politie op het Chinese schiereiland.

De december-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,38 dollar lager, of 0,7 procent, op 56,86 dollar.

De olieprijzen koersten eerder op de dag nog bijna twee procent lager, nadat het optimisme over de vooruitgang die zou worden geboekt in de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China afgelopen dagen omsloeg in twijfel.

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend vlak op 1,1035.

Vandaag zal de aandacht onder meer uitgaan naar de vrijgave van de Duitse conjunctuurindicator Ifo index.

Bedrijfsnieuws

De omzet van IMCD steeg in de eerste negen maanden van dit jaar met 17 procent op jaarbasis van 1,8 miljard naar 2,1 miljard euro. Dat is wel een tragere groei dan de 25 procent omzetstijging in heel 2018. De brutowinst verbeterde van 398,7 miljoen naar 457,3 miljoen euro, een stijging van 15 procent.

Reggeborgh, dat eerder bereid was 21,75 euro per aandeel VolkerWessels in contanten te betalen, is nu bereid 22,20 euro per aandeel neer te tellen. Daarmee wist het de unanieme steun van bestuur en de raad van commissarissen te winnen.

Tegelijk met het bod meldde VolkerWessels vanochtend ook de cijfers over de eerste negen maanden. De omzet groeide met 14,3 procent op jaarbasis naar 4.760 miljoen euro. Het orderboek nam met 1,9 procent toe tot 9.043 miljoen euro en de EBITDA steeg van 130 miljoen naar 148 miljoen euro.

Afgelopen maand vervoerde Air France-KLM, inclusief alle dochterondernemingen, in totaal 9,2 miljoen passagiers, een fractionele daling ten opzichte van oktober 2018. In september vervoerde het luchtvaartconcern nog 9,3 miljoen passagiers.

Arcadis is door de Aruba Airport Authority uitgekozen om contractbeheer en technisch toezicht te leveren voor de terminaluitbreiding van het Koningin Beatrix International Airport op Aruba.

Takeaway.com is uitgekozen door UEFA om als sponsor actief te zijn tijdens UEFA EURO 2020. Financiële details werden niet genoemd. 

AMG Advanced Metallurgical Group stelde Thomas Centa aan als president van AMG Vanadium.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 0,2 procent in het rood op 3.087,01 punten, terwijl de Dow Jones-index fractioneel steeg tot 27.691,49 punten, geholpen door een koerssprong van Boeing. Techbeurs Nasdaq leverde 0,1 procent in op 8.464,28 punten.