beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Avantium in de rode cijfers ondanks hogere omzet

(ABM FN-Dow Jones) Avantium heeft in 2019 meer omzet gerealiseerd, maar wist geen zwarte cijfers te schrijven. Dit bleek woensdag voorbeurs.

"2019 was een scharnierjaar voor Avantium, waarin we ons bleven richten op ons commitment om een leider te worden in de hernieuwbare chemie. Door volledig eigenaar te worden van Avantium Renewable Polymers, hebben we nu controle over de schaalvergrotings- en de marktintroductiestrategie voor onze YXY Technology voor de productie van FDCA en PEF. We blijven bemoedigende vooruitgang boeken bij de uitvoering van onze bedrijfsstrategieën", zei CEO Tom van Aken in een toelichting op de jaarcijfers.

De omzet van Avantium liep op jaarbasis op van 11,3 miljoen naar 13,8 miljoen euro. De kosten, vooral voor personeel, stegen ook, en Avantium leed een operationeel verlies van 23,0 miljoen euro. Dat was wel iets minder dan het verlies van 24,4 miljoen euro in 2018.

Onder de streep restte een nettoverlies van 23,5 miljoen euro, hetgeen flink beter was dan de 68,4 miljoen euro verlies in 2018, toen er bijna 44 miljoen euro verlies werd geleden bij de joint ventures van het bedrijf.

Eind 2019 had Avantium voor 45,4 miljoen euro aan liquide middelen. Dat is flink minder dan de ruim 83 miljoen euro aan het einde van 2018. Deze kasuitstroom is voornamelijk het gevolg van investeringen en van een eenmalige betaling van 17,4 miljoen euro om de volledige eigendom van Avantium Renewable Polymers terug te krijgen.

Outlook

Vooralsnog levert de corona-uitbraak Avantium geen grote problemen op, "maar het is nog te vroeg om te voorspellen hoe de komende weken en maanden zich zullen ontwikkelen".

De komende periode moet Avantium financiering aantrekken voor de FDCA-fabriek en afnameverplichtingen krijgen van potentiële partners.

Daarnaast blijft Avantium streven naar een winstgevende groei van de Catalysis-activiteiten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.