beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Neways trekt dividendvoorstel in

(ABM FN-Dow Jones) Neways Electronics trekt zijn dividendvoorstel van 0,28 euro per aandeel over 2019 in vanwege de mogelijke impact van de corona-uitbraak. Dit meldde het bedrijf maandag nabeurs.

Neways benadrukt dat de financiële positie goed is, maar dat er "op dit moment onvoldoende duidelijkheid is over hoe lang de huidige situatie kan duren en wat de mogelijke impact hiervan is op onze klanten."

Daarom legt Neways de komende tijd de nadruk op cash management en het maximaliseren van de kasruimte. Het bedrijf heeft ook diverse maatregelen genomen om de bedrijfscontinuïteit in de komende periode zo goed mogelijk te borgen. Daarvoor zijn twee taskforces opgericht.

Momenteel zijn alle werkmaatschappijen in Nederland, Duitsland, Tsjechië, Slowakije en China nog operationeel en kunnen klanten nog steeds goed worden bediend, aldus Neways.

Voor het tweede kwartaal wordt een "grotere impact" op de bedrijfsvoering verwacht, "door vertragingen in de aanvoer van componenten en de tijdelijke sluiting van productielocaties van klanten, met name in de automotive sector", denkt het bedrijf.

Ook zijn de grenzen tijdelijk gesloten in een aantal landen waar toeleveranciers zijn gevestigd, "waarbij het onduidelijk is wanneer deze grenzen weer open zullen gaan en of er nog verdere beperkingen worden opgelegd."

Neways zal verder onder meer de operationele uitgaven beperken en gebruikmaken van subsidies en overheidsfondsen voor tijdelijke arbeidstijdverkorting. Ook het investeringsprogramma wordt maximaal gereduceerd.

Vanwege de huidige onzekere situatie is het voor het bedrijf momenteel niet mogelijk om een inschatting te maken van wat de impact van COVID-19 zal zijn op de omzet en resultaten over 2020.

Omdat het dividendvoorstel wordt ingetrokken, wordt dit item geschrapt van de agenda van de jaarvergadering op 16 april aanstaande. Ook verplaatst Neways de vergadering van het Evoluon in Eindhoven naar het eigen hoofdkantoor in Son en verzoekt het aandeelhouders vanwege de gezondheidsrisico's om de vergadering te volgen via een webcast op de website van Neways.

"Neways volgt de ontwikkelingen en aanwijzingen van de overheid en het RIVM op de voet en houdt onder meer de mogelijkheid open dat het aantal fysiek aanwezige aandeelhouders wordt beperkt of dat de vergadering alsnog wordt uitgesteld", aldus het bedrijf.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.