beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Brill ziet positief momentum aanhouden

(ABM FN-Dow Jones) Brill heeft in het eerste kwartaal het positieve momentum uit 2019 zien doorzetten en zag groei bij alle productlijnen, maar verwacht wel een impact van de coronacrisis op de omzet. Dit maakte de wetenschappelijke uitgever dinsdag nabeurs bekend.

De ontwikkeling van de kosten en winst waren volgens Brill conform de eigen verwachting. Uitgestelde inkomsten en inkomsten uit productverlengingen trokken aan, evenals de verkoop van e-books.

Brill zei in de eerste twee maanden van 2020 enkel een beperkte impact te hebben gezien op de verkopen in Azië als gevolg van de coronacrisis. In de tweede helft van maart hadden de lockdown-maatregelen in Europa evenwel een "serieuze impact" op de verkoop van fysieke boeken. De lockdown-maatregelen in diverse markten zullen de omzetontwikkeling beïnvloeden, zo voorziet Brill, en kunnen de verkoop van e-producten en fysieke boeken bemoeilijken. Vanwege de huidige onzekerheden kon Brill dan ook geen outlook afgeven voor heel het jaar.

De wetenschappelijke uitgever heeft diverse maatregelen genomen om de negatieve effecten van de coronacrisis te beperken en om de financiële positie stabiel te houden en kosten te besparen. Brill overweegt extra maatregelen in de komende maanden, "afhankelijk van de omvang en duur van de crisis".

Brill is wel volledig operationeel, waarbij het merendeel van het personeel thuiswerkt. "Nieuwe projecten worden binnengehaald, de levering van kopij is stabiel en er worden nog steeds producten verkocht aan klanten over de hele wereld", aldus de uitgever.   

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.