beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

DSM houdt omzet stabiel

(ABM FN-Dow Jones) DSM heeft in het eerste kwartaal van 2020 een stabiele omzet behaald, maar liet zijn verwachtingen voor het hele jaar varen, omdat groei bij Nutrition werd tenietgedaan door een sterke omzetdaling aan het einde van het kwartaal bij de divisie Materials als gevolg van de coronacrisis. Dit maakte het speciaalchemiebedrijf donderdag voorbeurs bekend.

"We zagen goede onderliggende bedrijfscondities in Nutrition, met een stijgend momentum gedurende het kwartaal", stelde co-CEO's Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze. "Tegelijk verslechterden de omstandigheden bij Materials snel aan het einde van het kwartaal, omdat klanten werden geraakt door de COVID-19-beperkingen, vooral in Europa en Noord-Amerika."

De omzet kwam afgelopen kwartaal uit op 2,29 miljard euro en de aangepaste EBITDA op 423 miljoen euro. Beide cijfers waren nagenoeg gelijk aan het eerste kwartaal van 2019. Analisten voorspelden vooraf gemiddeld een iets lagere omzet van 2,24 miljard en een aangepaste EBITDA van 412 miljoen euro.

De nettowinst daalde sterker dan verwacht, met 14 procent, van 196 miljoen tot 168 miljoen euro. Hier was 184 miljoen euro voorzien.

De omzet bij de divisie Nutrition, die onder andere vitaminepreparaten maakt, steeg met 4 procent, tot 1,58 miljard euro, maar bij Materials was er een omzetdaling van 8 procent tot 660 miljoen euro. Hier was respectievelijk 1,54 miljard en 630 miljoen euro voorspeld door analisten.

DSM neemt stappen om de kosten en investeringen bij Materials terug te dringen, meldde het bedrijf.

Het speciaalchemiebedrijf handhaafde zijn dividendvoorstel van 2,40 euro per aandeel.

Outlook

DSM onthield zich van een verwachting voor 2020, vanwege de onzekerheden van de coronacrisis, met name voor de divisie Materials. Voor Nutrition wordt nog steeds een toename van de aangepaste EBITDA voorspeld van ten minste 5 procent. Een groei van ongeveer 5 procent werd eerder nog verwacht voor het hele bedrijf. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.