beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

CEO Lavide ongelukkige hand met beleggen

(ABM FN-Dow Jones) Salar Azimi, de CEO van Lavide, heeft in 2019 geen geluk gehad met beleggen. Dit bleek uit de jaarcijfers van de nu nog lege beurshuls.

Uit die cijfers bleek dat de CEO vorig jaar 430.000 euro had overgemaakt van een rekening van Lavide bij de ING naar een beleggersrekening van BinckBank.

Maar uit diezelfde jaarcijfers kwam ook naar voren dat aan het einde van 2019 een verlies was geleden van circa 265.000 euro op die beleggingen.

"Mijn intentie was om met dat geld in aandelen te stappen en meer rendement te halen [...] De situatie pakte verkeerd uit en er werd geld verloren", zei Azimi in gesprek met ABM Financial News.

De topman maakte verlies op beleggingen in onder meer ABN AMRO, Fugro, Wereldhave en Tesla. Vooral de belegging in de fabrikant van elektrische auto's pakte verkeerd uit, aldus Azimi.

Azimi zegt samen met zijn vrouw persoonlijk borg te staan voor deze verliezen. 

"Samen met mijn echtgenote sta ik inderdaad borg met ons vermogen, omdat we van mening zijn dat Lavide tijdens de eerste jaren volledig uit de wind gehouden moet worden. 2019 en 2020 zijn heel dure jaren omdat we midden in de fase verkeren van de reverse take", ook bekend als een omgekeerde overname. 

"Ik compenseer het verlies, maar de winst zou voor Lavide zijn. Dat is heel nobel van mij", zei Azimi tegen ABM Financial News. "Ik ben een goede huisvader die goed voor de kas moet zorgen."

ING is nog altijd die hoofdbankier van Lavide en de rekening bij BinckBank wordt alleen gebruikt voor beleggen. Dit omdat de transactieprijzen bij Binck gunstiger zijn en omdat, zo geeft Azimi aan, hij een goede bekende van de online broker is.

Uit de jaarcijfers bleek verder dat Lavide een lening verstrekte aan Azimi van 96.037 euro.

"Formeel was er op 31 december 2019 een schuld van mij aan Lavide, maar dit betreft een rekening courant die dan wel positief maar soms ook negatief is, de rente is marktconform", lichtte Azimi toe.

Azimi zei dat hij alle bedragen voor de jaarvergadering op 26 juni weer zal hebben aangevuld. Inclusief een rente van 4 procent.

"Ik heb nog nooit een cent verduisterd", voegde de CEO daaraan toe.

Overigens zijn de jaarcijfers van Lavide niet door een accountant goedgekeurd. Net als enkele andere kleine beursfondsen is ook Lavide nog altijd naarstig op zoek naar een accountant. Die hoopt Azimi spoedig te kunnen presenteren.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.