beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Lavide tekent nog geen intentieverklaring

(ABM FN-Dow Jones) Lavide heeft ondanks eerdere berichtgeving nog geen intentieverklaring getekend met een partij voor een omgekeerde overname, ofwel een Reverse Take Over. Dit meldde de lege beurshuls zondagavond in een samenvatting van de jaarvergadering die afgelopen vrijdag plaatsvond.

Die intentieverklaring "ligt klaar en wordt door beide partijen goed gevonden, maar de mogelijke nieuwe RTO kandidaat gaf aan, dat deze eerst zekerheid wilde over rust rond het fonds en de waarborg van de continuïteit van de holding", zei Lavide.

Het betreft een partij die is aangedragen door CEO Salar Azimi. Aanvankelijk zou juist de topman zijn bedrijven inbrengen. De kans hierop is volgens Lavide nu "minder waarschijnlijk".

Het gaat om een bedrijf dat significant groter is dan de assets van Azimi, meldde Lavide, zonder de naam te noemen.

De raad van commissarissen besloot de decharge van het bestuur van de agenda te halen en wil dit op een volgende vergadering alsnog agenderen. 

Teruggestort

CEO Azimi heeft in 2019 met geld van Lavide belegd, wat een verlies opleverde van ongeveer 265.000 euro. In gesprek met ABM Financial News eind mei beloofde hij zijn beursverlies terug te betalen inclusief 4 procent rente. Dit is inmiddels gebeurd, zo bleek zondagavond uit het persbericht van Lavide.

"Door de storting van de CEO op de rekening van Lavide lijkt ook de bedreiging van de continuïteit rond het fonds van tafel en verwachten beide partijen binnenkort alsnog de Letter of Intent te kunnen tekenen", aldus Lavide.

De lege beurshuls denkt na deze zomer een nieuwe vergadering uit te kunnen roepen.

De machtiging van het bestuur, met toestemming van de raad van commissarissen, tot onder meer uitgifte van aandelen of uitsluiten van voorkeursrechten, kreeg geen toestemming van de vergadering. "Deze verlenging werd als prematuur beschouwd en zal dus in een volgende aandeelhouders vergadering opnieuw en tijdig worden voorgelegd."

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.