beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Lager resultaat Hydratec

(ABM FN-Dow Jones) Hydratec heeft in de eerste helft van 2020 een fors lager bedrijfsresultaat behaald. Dit meldde het industrieel bedrijf donderdagochtend in een trading update.

"Door de coronacrisis was met name in het tweede kwartaal sprake van een sterke afname van de omzet", aldus Hydratec. Het bedrijf noemde de resultaten teleurstellend.  

De omzet daalde op jaarbasis met 11 procent tot 100,6 miljoen euro. Ook de omzet van Rollepaal werd hierin meegenomen, waar dat een jaar eerder nog niet het geval was. 

Door tegenvallende resultaten uit lopende projecten en tegenvallende orderintake bij Rollepaal is er per 30 juni 2020 een impairment test uitgevoerd. Hierdoor is 1,7 miljoen euro afgeboekt van de goodwill Rollepaal, zo liet Hydratec weten.

De omzet van Food & Industrial Systems daalde met 8,1 procent naar 46,1 miljoen euro, terwijl de omzet van Plastic Compontents 13,9 procent daalde naar 55,1 miljoen euro.

De brutomarge was met 55,6 procent hoger dan de 50,6 procent een jaar eerder, maar de absolute brutomarge was juist 1 miljoen euro lager dan in de eerste helft van 2019. Door de consolidatie van Rollepaal waren, ondanks overige kostenbesparingen, de vaste kosten 1,6 miljoen euro hoger. Daarmee kwam het bedrijfsresultaat (EBIT) van 3,3 miljoen euro aanzienlijk lager uit dan de 5,9 miljoen euro vorig jaar.

Onder de streep restte een verlies van 550.000 euro tegen een winst van 3,7 miljoen euro een jaar eerder. In dit nettoresultaat zit ook de deconsolidatie van Stork verwerkt.

De solvabiliteit is per 30 juni 2020 gestegen naar 30,9 procent ten opzichte van 29,5 procent per 31 december 2019. Deze stijging is het gevolg van de deconsolidatie van Stork, aldus Hydratec.

Inmiddels zijn er door Hydratec diverse kostenbesparende maatregelen voorbereid en genomen om de negatieve effecten op te vangen en sterker uit de crisis te komen. De kasstroom over het eerste halfjaar was positief, zo stelde het bedrijf. Met de bank is voor de rekening-courant faciliteit een nieuwe overeenkomst gesloten. "Op basis van een EBITDA floor die voor de komende tijd met de bank is afgesproken kan gezien de huidige verwachtingen voldaan worden aan het convenant."

Outlook

Ook de komende tijd brengt COVID-19 nog onzekerheden met zich mee met betrekking tot omzet, operatie, winst en kasstromen, waarschuwde Hydratec. "Daarnaast hebben macro-economische

ontwikkelingen zoals volatiele valutakoersen en handelsbeperkingen effect op de investeringsbereidheid van onze klanten."

Bron: ABM Financial News
Advertentie Begin nu met handelen > 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD'sPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Waar kan de markt steun vinden? 13 jun | Redactioneel
  4. Premium
  5. Premium