beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Meer omzet en winst voor Wolters Kluwer

(ABM FN-Dow Jones) Wolters Kluwer heeft in de eerste 6 maanden van dit jaar de omzet en het resultaat zien oplopen en wist de verwachtingen stevig te overtreffen. Dit bleek woensdag voorbeurs uit de halfjaarcijfers van het databedrijf.

Zonder het effect van het zogeheten Small Business Association’s Paycheck Protection Program in de Verenigde Staten en dat verband houdt met het coronavirus, bedroeg de autonome omzetgroei afgelopen zes maanden 2,0 procent.

De omzet steeg autonoom echter met 3,0 procent op jaarbasis naar 2.294 miljoen euro. Tegen constante wisselkoersen was dit eveneens een stijging van 3,0 procent. Die 3,0 procent was beduidend beter dan de 2,0 procent die Barclays voorzag en de 1,9 procent in de taxaties van ABN AMRO.

De aangepaste operationele winst steeg met 16 procent naar 577 miljoen euro en de marge verbeterde van 22,5 naar 25,2 procent.

Netto verdiende Wolters Kluwer over de eerste 6 maanden van dit jaar 374 miljoen euro tegen 303 miljoen euro een jaar eerder.

Aandeleninkoop

Van het inkoopprogramma is tot op heden voor 175 miljoen euro van de voorgenomen 350 miljoen euro gerealiseerd. Wolters Kluwer had eerder al een vertraging in de inkoopsnelheid ingebracht, waarmee het mandaat op 50 miljoen euro kwam te liggen.

Dividend

Het bedrijf uit Alphen aan den Rijn heeft het interimdividend vastgesteld op 0,47 euro per aandeel. Een jaar eerder was dit 0,39 euro per aandeel Wolters Kluwer. ABN AMRO ging vooraf uit van 0,40 euro per aandeel aan interimdividend.

Outlook

Wolters Kluwer heeft eerder dit jaar zijn outlook laten varen en onthield zich ook vandaag van een vooruitblik. Wel wilde het bedrijf kwijt dat de trends in de omzet uit print en de niet-terugkerende omzet dit jaar zwak blijft.

Het aandeel Wolters Kluwer sloot dinsdag 1,1 procent lager op een vrijwel vlak Damrak.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Wolters Kluwer