beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Brill verdubbelt winst

(ABM FN-Dow Jones) Brill heeft in de eerste helft van het jaar de nettowinst verdubbeld op een licht lagere omzet. Dit maakte de wetenschappelijke uitgever donderdag nabeurs bekend.

Brill zei dat het eerste kwartaal 'bevredigend' verliep, maar dat vanaf midden maart het coronavirus een impact had op de omzet. De verkoop van tijdschriften en eBooks blijft wel een gezonde groei vertonen, voegde de uitgever daaraan toe.

"Covid-19 zorgt voor aanhoudende onzekerheid voor de rest van het jaar", vervolgde Brill. Het concern zei dat tijdige kostenbesparende maatregelen hebben geresulteerd in een hoger bedrijfsresultaat als buffer voor de tweede helft van het jaar.

Brill boekte in de eerste zes maanden van 2020 een hoger bedrijfsresultaat (EBITDA)  van 1,3 miljoen euro, tegen 1,2 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.   

Onder de streep resteerde een nettowinst van 120.000 euro, tegenover 58.000 euro een jaar eerder, wat resulteerde in een winst per aandeel van 0,06 euro, tegenover 0,03 euro per aandeel een jaar eerder.

De uitgever heeft "ontheffingen gekregen voor belangrijke bankconvenanten in 2020 waardoor Brill zijn strategie kan blijven uitvoeren", zei het bedrijf.

CEO Peter Coebergh zei tevreden te zijn over de prestaties, ondanks de moeilijkheden die door het coronavirus worden veroorzaakt. Hij zei met een solide balans er vertrouwen in te hebben de aanhoudende onzekerheid omtrent de crisis het hoofd te kunnen bieden.

De EBITDA-marge steeg van 7,4 procent vorig jaar naar 8,2 procent in de eerste helft van dit jaar.

De omzet daalde met 3 procent, van 16,8 miljoen naar 16,2 miljoen euro. De daling was met name het resultaat van een daling met 16,8 procent van de omzet uit de verkoop van fysieke boeken. Ook werden een aantal grote deals voor e-books niet gesloten in juni.

Outlook

Het concern zei dat de eerste indicaties van de markt aan het begin van de tweede jaarhelft laten zien dat de situatie enigszins zou kunnen normaliseren, hoewel volgens Brill een normalisering op de korte termijn van de inkoopcycli van universiteiten beperkt is. Tevens is  het bedrijf onzeker over de mogelijke impact van de crisis op boekjaar 2021. Dientengevolge geeft Brill vooralsnog geen kwantitatieve outlook af voor het lopende boekjaar.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.