beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

NSI houdt vast aan dividenduitkering

(ABM FN-Dow Jones) NSI heeft in het afgelopen kwartaal een lager direct resultaat en eveneens lagere huurinkomsten geboekt. Dit bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van het Nederlandse vastgoedfonds.

CEO Bernd Stahli sprak in een toelichting van een ongekende periode voor de Nederlands economie, waarbij thuiswerken een grote vlucht heeft genomen en bedrijven hun benodigde kantoorruimte evalueren.

De topman benadrukte evenwel dat de inning van huurpenningen op 98 procent ligt en dat de verwachting van een EPRA winst per aandeel voor 2020 in de bandbreedte van 2,30 euro tot 2,40 euro intact blijft. NSI houdt ook vast aan de eerder gecommuniceerde uitkering van een totaal-dividend over 2020 van 2,16 euro per aandeel.

Half juni meldde het vastgoedfonds in een update al weinig last te hebben van huurachterstanden als gevolg van het coronavirus, terwijl NSI zich sinds het uitbreken van de crisis volledig kon concentreren op de operationele zaken.

Volgens NSI is het bescheiden aantal huurders dat door de crisis in gebreke is gebleven te danken aan de kwaliteit van de kantorenportefeuille van het vastgoedfonds. De leegstand bedroeg 8,2 procent en naar verwachting zal dit cijfer eind 2020 op vergelijkbare basis vlak zijn. Wel laat de crisis zijn sporen na in de waardering van het vastgoed.

NSI boekte in het derde kwartaal een direct resultaat, bestaande uit de huuropbrengsten, verminderd met de exploitatiekosten, beheerskosten, algemene kosten en financieringskosten, van 33,1 miljoen euro, een daling van 6,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, toen het vastgoedfonds een direct resultaat rapporteerde van 35,4 miljoen euro.

De bruto huurinkomsten daalden daarnaast in de verslagperiode met 7,5 procent van 61,9 miljoen euro naar 57,3 miljoen euro.

Het indirecte resultaat, inclusief de fluctuerende herwaarderingen van het vastgoed, kwam uit op 57,9 miljoen euro negatief, tegenover 62,7 miljoen euro positief in dezelfde periode een jaar eerder.

Daarmee kwam het totaal resultaat uit op 24,8 miljoen euro negatief, in vergelijking met een winst van 98,1 miljoen euro een jaar eerder.

De EPRA-winst per aandeel bedroeg 1,73 euro, tegenover 1,89 euro per aandeel in de derde kwartaal van 2019, een afname met 8,5 procent.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: NSI
Advertentie Begin nu met handelen > 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD'sPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Waar kan de markt steun vinden? 13 jun | Redactioneel
  4. Premium
  5. Premium