beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Beursupdate: Unilever en Sligro ontspringen de dans op rood Damrak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs koerste donderdagochtend lager. Rond de klok van elf uur verloor de AEX 0,9 procent op 552,68 punten. 

"De twijfel over een spoedig steunpakket in de VS blijft het beurssentiment beheersen", aldus investment manager Simon Wiersma van ING. Voorzitter Nancy Pelosi van het Huis van Afgevaardigden zei dat de gesprekken tussen haar en minister van Financiën, Steven Mnuchin een fase hebben bereikt waarin er spijkers met koppen geslagen kunnen worden. 

De stemming wordt volgens Wiersma ook gedrukt door een bericht dat de Amerikaanse binnenlandse inlichtingendienst FBI informatie heeft, die erop wijst dat Rusland en Iran hebben geprobeerd om de presidentsverkiezingen van volgende maand te beïnvloeden.

Volgens analist Chris Scicluna van Daiwa in Londen, kan het nieuws over de inmenging van Iran en Rusland de Amerikaanse president Donald Trump aansporen om de uitkomst van de verkiezingen te betwisten. 

Verder zorgt een aanhoudende stijging van het aantal besmettingsgevallen in Europa beleggers bezig. In de afgelopen veertien dagen zagen Tsjechië, Nederland en België de grootste stijging van het aantal besmettingsgevallen per hoofd van de bevolking. De Britse minister van Financiën, Rishi Sunak, zal vandaag naar verwachting een steunpakket aankondigen voor bedrijven die hard geraakt worden door de laatste restricties in het Verenigd Koninkrijk. 

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk blijven in de tussentijd gesprekken voeren over een handelsovereenkomst voor de periode na de Brexit. 

In Amsterdam kreeg het cijferseizoen vandaag een vervolg met cijfers van onder meer Unilever, RELX en Flow Traders. De cijfers werden verdeeld ontvangen.

Het muntpaar euro/dollar noteerde vanochtend stabiel op 1,1842. De olieprijzen stegen vanochtend met 0,4 procent.

Naast een stroom aan bedrijfscijfers, waaronder Coca-Cola, AT&T en Intel, hebben beleggers ook voor onder meer de wekelijkse Amerikaanse steunaanvragen en de bestaande Amerikaanse woningverkopen in september. 

Stijgers en dalers

Onder de veelal roodgekleurde hoofdaandelen koerste Unilever 0,4 procent hoger na zijn cijferrapportage. Het Brits-Nederlandse concern zag de omzet met 2,4 procent op jaarbasis dalen tot 12.930 miljoen euro. Dit was flink beter dan de door analisten vooraf ingeschatte daling van 4,1 procent tot 12.709 miljoen euro. Onderliggend was de groei veel sterker dan verwacht, met 4,4 procent in plaats van 1,3 procent. De groei was sinds het tweede kwartaal van 2016 niet zo sterk, merkten de analisten van Deutsche Bank op. Morgan Stanley sprak van sterke resultaten, mede dankzij China.
Uitgever RELX verloor daarnaast 1,0 procent na een update waaruit vooral de druk op de divisie Exhibitions bleek. 

De grootste daler onder de hoofdfondsen was Unibail-Rodamco met 3,8 procent, ondanks een belangenmelding van een groep investeerders die fel gekant is tegen de voorgenomen claimemissie. Zij hebben hun belang uitgebreid tot boven de 5 procent. UBS verlaagde het koersdoel evenwel sterk, van 50,00 naar 30,00 euro, en herhaalde het verkoopadvies.

Galapagos bleef daarnaast onder druk staan in de nasleep van een verkoopadvies door zakenbank Goldman Sachs van woensdag. Het aandeel noteerde vanochtend 1,7 procent lager. 

In de Midkap kregen de cijfers Flow Traders een ongenadig onthaal. De flitshandelaar zag 9,1 procent aan beurswaarde verdampen. KBC Securities zag voldoende reden om het aandeel van de kooplijst te halen. De duimen gingen ook omlaag voor de rapportage van Intertrust. Het aandeel daalde 4,2 procent, ondanks dat de resultaten volgens Degroof Petercam conform de consensusverwachting waren. Besi steeg 1,4 procent na cijfers. Volgens Degroof verraste Besi niet. 

In de AScX won Sligro juist bijna 2,7 procent na een cijferrapportage. Vooral de omzet was volgens ING beter dan voorzien. Kendrion verloor 1,8 procent. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.