beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Update: Eurocommercial Properties keert geen interimdividend uit

(ABM FN-Dow Jones) Eurocommercial Properties heeft over de afgelopen vijftien maanden van het verlengde boekjaar een iets lager resultaat geboekt dan een jaar eerder in dezelfde periode en heeft besloten geen interim-dividend uit te keren. Dat meldde het vastgoedbedrijf dinsdagochtend.

Het directe resultaat daalde in de afgelopen vijftien maanden naar 148,6 miljoen euro tegen 150,2 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Per aandeel ging het om een winst van 3,01 euro tegen 3,03 euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Eind september kwam de leegstand uit op 1,6 procent van de jaarlijkse huren.

De huurinkomsten daalden over de verslagperiode van 256,5 miljoen naar 252,1 miljoen euro. Van alle huurders is volgens de onderneming 96 procent akkoord met de aangepaste huurvoorwaarden die verband houden met de coronacrisis. Wel zag het vastgoedfonds een sterke vraag onder huurders, waardoor de huren in de afgelopen drie maanden met 11 procent stegen na de verlenging van huurcontracten.

In het tweede kwartaal haalde Eurocommercial 91 procent van de huren binnen, en 90 procent in het afgelopen kwartaal na de nieuw overeengekomen afspraken.

De zogeheten net asset value op aangepaste basis kwam over de verslagperiode per 30 september van dit jaar uit op 42,97 euro per aandeel tegen 42,73 per 30 juni en 45,55 per 30 september 2019.

Het lopende boekjaar is in juni met instemming van de aandeelhouders verlengd van 1 juli naar 31 december. Zo maakt Eurocommercial een einde aan het gebroken boekjaar bij het bedrijf.

Interimdividend

Eurocommercial Properties liet in augustus weten dat het overwoog in november een interimdividend uit te keren, afhankelijk van de resultaatvorming per 30 september 2020 en de outlook voor de rest van het jaar. 

Dinsdag liet het vastgoedfonds weten dat inmiddels is besloten om geen interimdividend uit te keren in november vanwege de onzekerheid die de coronacrisis met zich meebrengt.

Update: om meer informatie toe te voegen. 

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Eurocommercial Properties