beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Retail Estates boekt lagere resultaten

(ABM FN-Dow Jones) Retail Estates heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar een lager EPRA resultaat geboekt, vanwege lagere huurinkomsten, waarbij de sterke prestaties in het tweede kwartaal compenseerden voor de schade vanwege het coronavirus in het eerste kwartaal. Dit meldde het vastgoedbedrijf vrijdag nabeurs.

"De nieuwe lockdown treft in België gelukkig minder winkelpanden in de winkelportefeuille van Retail Estates dan de vorige in de maanden april en mei. Een bijkomend aantal winkels wordt immers als essentiële" handelszaken beschouwd, zei het vastgoedconcern in een update met betrekking tot het coronavirus.

Hoewel het retailvastgoed in Nederland de deuren niet heeft hoeven sluiten, werd in zowel België als Nederland besloten om horecazaken wel te sluiten.

Alle 25 horecazaken in België en Nederland werden eveneens getroffen door de tweede golf aan besmettingen, zei Retail Estates. "De huurincasso voor de periode 2 november tot en met 13 december 2020 met betrekking tot de gesloten winkelpanden bedraagt circa 5,83 miljoen euro. Opnieuw zal Retail Estates trachten op individuele basis een akkoord te vinden met haar klanten over een billijke deling van de huurlast", zei het bedrijf.

De huurinkomsten daalden van 52,8 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar naar 49,8 miljoen euro in de eerste zes maanden van 2020. Het vastgoedresultaat bedroeg 48,8 miljoen euro, tegen 52,1 miljoen euro vorig jaar, terwijl het operationeel resultaat uitkwam op 40,3 miljoen euro, tegen 45,9 miljoen euro vorig jaar.

Onder de streep resteerde een nettoresultaat van 24,6 miljoen euro, in vergelijking met 22,0 miljoen euro vorig jaar. Het EPRA-resultaat daalde van 33,8 miljoen euro vorig jaar, naar 31,5 miljoen euro de afgelopen zes maanden.

Outlook

Vanwege de aanhoudende macro-economische onzekerheden zei het concern geen outlook te kunnen geven.

Voor het lopende boekjaar, dat eindigt in maart 2021, blijft Retail Estates streven naar een dividend van 4,40 euro bruto per aandeel, "indien de lopende winkelsluitingen in België in de periode tot het einde van het boekjaar op 31 maart 2021 niet langer dan 2 maanden duren", zei het bedrijf.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Retail Estates