beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Accsys buigt verlies om in winst

(ABM FN-Dow Jones) Accsys heeft de afgelopen zes maanden een verlies weten om te buigen in winst, ondanks een een licht lagere omzet. Dit maakte de houtveredelaar met een fabriek in Arnhem maandag voorbeurs bekend.

Het bedrijf sprak in een toelichting van een veerkrachtige omzet, een sterk en snel herstel na de aanzienlijke impact van de coronacrisis in april 2020 en een verbeterde winstgevendheid dankzij hogere gemiddelde verkoopprijzen met een onderliggende brutomarge van 33 procent, tegenover 29 procent vorig jaar.

CEO Robert Harris sprak van een uitstekend eerste halfjaar, gesteund door een aanhoudend sterke vraag en een operationele flexibiliteit, "waardoor we ons snel konden aanpassen aan de pandemie", zei Harris. "Hoewel het coronavirus in het algemeen onzekerheid blijft veroorzaken en er daardoor risico's blijven bestaan voor verdere verstoringen, is de tweede helft van het boekjaar goed begonnen zonder de verstoringen, die we tijdens de eerste lockdown hebben ervaren", voegde Harris toe. "De sterke vraag duurt voort, met een recordomzet in oktober", zei hij.

Accsys boekte in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar, dat eindigde op 30 september, een bedrijfsresultaat (EBITDA) van 4,9 miljoen euro, in vergelijking met 2,5 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onderliggend was er een verbetering van 2,5 miljoen naar 4,3 miljoen euro.

Het operationeel resultaat steeg van een verlies van 436.000 euro vorig jaar naar een winst van 2,1 miljoen euro het afgelopen halfjaar.

Onder de streep resteerde een nettowinst van 374.000 euro, tegenover een verlies van 2,3 miljoen euro vorig jaar.

De omzet daalde van 44,0 miljoen euro in de eerste zes maanden van het gebroken boekjaar vorig jaar naar 42,9 miljoen euro het afgelopen halfjaar.

De operationele kasstroom steeg met 2,8 miljoen euro naar 5,4 miljoen euro, wat in combinatie met een "rigoureus werkkapitaalbeheer resulteerde in een vermindering van de nettoschuld met 8,9 miljoen euro", zei de houtveredelaar.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: Accsys
Advertentie Begin nu met handelen > 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD'sPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
    Waar kan de markt steun vinden? 13 jun | Redactioneel
  4. Premium
  5. Premium