beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Retail Estates nu geraakt in Nederland

(ABM FN) Retail Estates werd in 2020 in België getroffen door de coronacrisis, terwijl het in Nederland pas in 2021 voelbaar wordt. Dit bleek maandagochtend uit een corona-update uit de vastgoedinvesteerder. 

In België heeft de groep snel overeenstemming kunnen bereiken met huurders die tijdens de maand november gedwongen waren de deuren van hun winkels gesloten te houden. 

Wel merkte Retail Estates op dat de detailhandel zich opnieuw hersteld, waardoor per 1 januari 2021 het incasseren van de huren weer op het niveau zit van voor de crisis. 

Volgens Retail Estates bieden locaties aan de stadsranden de nodige voordelen, waardoor de bezoekersaantallen stijgen, en dus ook de omzet bij winkels  groeit. 

Stand van zaken in Nederland

In Nederland was de impact van de coronacrisis volgens Retail Estates aanvankelijk relatief beperkt. De huren voor december 2020 werden betaald vooraleer de Nederlandse regering aankondigde dat winkels dicht moesten. "In 2021 liggen de zaken anders", merkte Retail Estates op. Alle winkels in de vastgoedportefeuille van de groep zijn sinds 15 december gesloten. 

"Verwacht wordt dat een aantal huurders een tegemoetkoming zal vragen gelet op de lange sluitingsperiode", aldus Retail Estates maandag. 

In afwachting van de bekendmaking door de Nederlandse overheid van de datum waarop alle winkels weer open mogen, is Retail Estates nog niet in overleg gegaan met haar Nederlandse huurders. 

Retail Estates schat de impact van deze sluiting op maximaal 3 miljoen euro aan huurkortingen. In België was dit 1,85 miljoen euro, maar dit zou nog kunnen oplopen.

Waardering

Eind december 2020 bleek dat de waarde van de vastgoedportefeuille van Retail Estates op kwartaalbasis licht steeg tot net geen 1,7 miljard euro. 

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.Beeld: Retail Estates