beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Groot verlies voor Air France-KLM

(ABM FN-Dow Jones) Air France-KLM heeft door de coronacrisis een groot verlies geleden in het vierde kwartaal van 2020 en voorziet ook voor het lopende eerste kwartaal veel uitdagingen. Dit bleek donderdag voorbeurs uit cijfers van de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

De omzet van Air France-KLM daalde op jaarbasis met 64 procent, van circa 6,6 miljard euro naar 2,4 miljard euro. Er werden bijna 76 procent minder passagiers vervoerd in het afgelopen kwartaal.

Bij KLM daalde de omzet in het afgelopen kwartaal met bijna 58 procent tot 1,1 miljard euro. Air France behaalde een 67 procent lagere omzet van krap 1,4 miljard euro.

Air France-KLM kwam zo uit op een operationeel verlies van 1,17 miljard euro, een forse daling ten opzichte van de 73 miljoen winst een jaar eerder. En netto leed de maatschappij een verlies van 1,0 miljard euro, eveneens een forse daling ten opzichte van 156 miljoen euro winst een jaar eerder.

Voor het vierde kwartaal rekenden analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus gemiddeld op een omzet van 2,2 miljard euro. Dit zou een operationeel verlies opleveren van 1,25 miljard euro, dachten de analisten, en een nettoverlies van 1,3 miljard euro.

Over heel 2020 daalde de omzet met meer dan 59 procent tot 11,1 miljard euro, terwijl het operationele verlies uitkwam op 6,0 miljard euro tegen een winst van 1,0 miljard euro een jaar eerder. Het nettoverlies kwam zelfs uit op 7,1 miljard euro tegen een winst van 293 miljoen euro in 2019.

Outlook

Air France-KLM rekent op een uitdagend eerste kwartaal, met een lagere EBITDA ten opzichte van het vierde kwartaal van 2020. In het vierde kwartaal lag het EBITDA-verlies op 407 miljoen euro.

Strengere reisrestricties in Frankrijk, Nederland en andere landen hebben een negatieve impact op het aantal vluchten in het eerste kwartaal, aldus de luchtvaarder. Volgens Air France is het zicht op een herstel in de vraag beperkt, omdat klanten vooral naar de korte termijn kijken en omdat dit afhankelijk is van de reisbeperkingen.

De luchtvaarder is van plan om de capaciteit richting de zomer van dit jaar langzaam op te schroeven en mikt op een herstel in het tweede en derde kwartaal dankzij de uitrol van vaccins.

Eind december had Air France-KLM een nettoschuld van 11,0 miljard euro, bijna 5 miljard euro meer dan een jaar terug. Eind juni 2020 had Air France-KLM nog een schuld van nipt 8 miljard euro.

Verder had het luchtvaartconcern eind december voor 9,8 miljard euro aan liquiditeiten en kredietlijnen. Dit was in juni 2020 nog 14,2 miljard euro en in september 12,4 miljard euro.

Bron: ABM Financial NewsBeeld: KLM

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium