beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Inhaalslag Van Lanschot Kempen in tweede jaarhelft

(ABM FN-Dow Jones) Van Lanschot Kempen heeft in 2020 een nettowinst behaald van bijna 50 miljoen euro, terwijl de door klanten toevertrouwende middelen stegen en de bijdrage aan de stroppenpot zeer beperkt was. Dat maakte de bank donderdag voorbeurs bekend, waarbij ook de doelen voor de middellange termijn werden opgeschoven.

"Gezien de huidige omstandigheden was het voor onze organisatie financieel een redelijk goed jaar, ondanks de marktontwrichting en de beperkingen waarmee we door de pandemie te maken kregen", zei bestuursvoorzitter Karl Guha in een toelichting.

Over 2020 bedroeg de winst 49,8 miljoen euro, waarvan ruim 40 miljoen euro in de tweede jaarhelft werd behaald. In 2019 werd nog een nettowinst behaald van 98,4 miljoen euro.

De toevoeging aan de voorzieningen aan de stroppenpot bleef volgens Van Lanschot Kempen zeer beperkt, met 1,9 miljoen euro.

Het beheerd vermogen steeg met 13 procent naar 99 miljard euro, dankzij een netto-instroom van 6,9 miljard euro en een koersresultaat van 3,4 miljard euro. De zogeheten client assets stegen met 13 procent naar 115 miljard euro.

De Tier 1-kapitaalpositie steeg naar 24,3 procent eind 2020, van 23,8 procent eind 2019.

Doelstellingen uitgesteld

Gezien de huidige omstandigheden rondom de coronacrisis en de aanhoudende lage renteomgeving verlengt Van Lanschot Kempen de periode van de financiële doelstellingen van 2023 naar 2025, meldde het donderdag.

De doelen zelf blijven staan, waarbij wordt gerekend op een kapitaalratio van 15 tot 17 procent, een rendement op CET 1-vermogen van 10 tot 12 procent, een efficiencyratio van 70 tot 72 procent en een dividendbeleid van 50 tot 70 procent van het onderliggend nettoresultaat.

Van Lanschot Kempen doet over 2020 een dividendvoorstel van 0,70 euro per aandeel, tegenover 1,45 euro per aandeel in 2019.

Het aandeel Van Lanschot Kempen sloot woensdag op 22,15 euro.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.