beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Licht hogere opening AEX in de maak

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag vermoedelijk een licht hogere opening tegemoet. Futures op de AEX noteerden circa een uur voor de openingsgong tot 0,3 procent in het groen. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog 0,2 procent lager op 663,26 punten.

De Europese beurzen lijken woensdag hoger te gaan openen in navolging van de Aziatische beurzen, nadat de Amerikaanse rentes dinsdag opnieuw terugliepen na een speech van Fed-bestuurder Lael Brainard.

Brainard zei dat de recente tumult op de obligatiemarkten op haar radar staat, maar waarschuwde dat de Amerikaanse centrale bank nog lang niet in een positie zit om de economische steun terug te schroeven.

"Ik volg de ontwikkelingen op de obligatiemarkten nauwlettend", aldus Brainard. "Enkele bewegingen en de snelheid van die bewegingen afgelopen week vielen mij op." Desondanks uitte Brainard geen zorgen over de recente bewegingen. Wel zei ze een aantrekkende economie te zien. "Maar we moeten geduld hebben."

De aandelenmarkten schoten in de afgelopen dagen nog alle kanten op, in een poging van beleggers om de snelle en scherpe stijging in de obligatiemarkten op waarde te schatten. Op dinsdag vielen de Amerikaanse tienjaarsrentes terug tot 1,413 procent ten opzichte van de 1,444 procent op maandag. Dit markeerde een daling van drie handelsdagen op rij. Desondanks bleek dit niet genoeg om beleggers op Wall Street gerust te stellen. Alle grote indices sloten dinsdag lager.

Wel merkte marktanalist David Madden van CMC Markets op dat beleggers in Europa de teruglopende rentes als startsein zagen om relatief goedkope aandelen op te pikken. De analist zag dan ook een outperformance van de Europese beurzen ten opzichte van de Amerikaanse aandelenmarkten. Op Wall Street gooiden techfondsen namelijk roet in het eten, aldus Madden. "Het lijkt erop dat techbedrijven uit de gratie raken, mogelijk omdat het einde van de coronacrisis in zicht is", aldus Madden. "Desondanks hebben deze aandelen een indrukwekkende rally achter de rug."

Een deel van de recente terugval op de aandelenmarkt kan toe worden geschreven aan de zorgen dat de snelle rentestijging de Fed ertoe zal aanzetten om het monetaire beleid eerder dan verwacht te verkrappen.

"Betere macro-economische cijfers, aantrekkende bedrijfswinsten en het Fed-beleid zullen beleggers in de komende tijd bezighouden", aldus strateeg Keith Lerner van Truist Advisory Services. "De Fed heeft zo'n grote rol gespeeld in het marktherstel, dat beleggers alleen al gevoelig zijn voor de perceptie dat het monetaire beleid gewijzigd kan worden."
 
De Aziatische beurzen noteerden woensdag over de brede linie hoger.

De olieprijs is dinsdag weer onder 60 dollar gedaald, wat voor het eerst was sinds 19 februari. De april-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag 1,5 procent lager op 59,75 dollar per vat. In de Aziatische handel vanochtend koersten de olieprijzen licht hoger.

De euro/dollar noteerde op 1,2083. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,2088 en bij het sluiten van de Europese beurzen stond er nog een stand van 1,2074 op de borden.

Op macro-economisch vlak krijgen beleggers inzicht in de stand van de Europese en Amerikaanse dienstensector. Ook staat in de VS het banenrapport van ADP op de rol.

Bedrijfsnieuws

MDxHealth heeft in het vierde kwartaal de volumes zien aantrekken, maar over heel 2020 liep de omzet terug.

Berenberg verhoogde het koersdoel voor Fastned van 80,00 naar 91,00 euro en herhaalde het koopadvies. Door de recente aandelenuitgifte kan Fastned zijn groeistrategie versnellen, meent de bank.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,8 procent lager op 3.870,29 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het rood op 31.391,52 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,7 procent tot 13.358,79 punten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.