beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Corbion presteert conform verwachting

(ABM FN-Dow Jones) Corbion heeft in het vierde kwartaal van 2020 conform verwachting gepresteerd. Dit bleek vrijdag voorbeurs tijdens de publicatie van de definitieve jaarcijfers van het concern.

De omzet kwam over het laatste kwartaal uit op 245,3 miljoen euro tegen 247,5 miljoen euro over het vierde kwartaal van 2019. De verwachting van analisten lag op 243 miljoen euro.

De omzet uit kernactiviteiten bedroeg over de laatste 3 maanden van het vorig jaar 209 miljoen euro tegen een verwachte 206 miljoen euro.

Autonoom steeg de omzet uit de kernactiviteiten over heel 2020 met 7 procent.

Corbion boekte het afgelopen kwartaal een aangepast operationeel resultaat (EBITDA) van 30,4 miljoen euro in vergelijking met 33,8 miljoen euro over het vierde kwartaal van 2019. Er werd rekening gehouden met een aangepaste EBITDA van 31 miljoen euro voor de kernactiviteiten en 37 miljoen voor het totaal.

Het bedrijfsresultaat uit de kernactiviteiten bedroeg over heel 2020 98,5 miljoen euro, tegenover 85,0 miljoen euro een jaar eerder.

De joint venture Total Corbion PLA boekte over het gehele jaar een netto-omzet van 129,3 miljoen euro tegen 75,6 miljoen euro een jaar eerder. Over het vierde kwartaal was dit 33,2 miljoen euro tegen 21,1 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Het EBITDA kwam hier over 2020 uit op 47,7 miljoen euro tegen 8,1 miljoen euro en over het vierde kwartaal op 12,6 miljoen tegen 4,1 miljoen euro.

De samenwerking bleek zich bij de halfjaarcijfers al steeds beter te ontwikkelen en droeg in de eerste zes maanden al positief bij aan de nettowinst.

Onder de streep resteerde voor het gehele boekjaar een nettowinst van 73,1 miljoen euro, in vergelijking met 25,8 miljoen euro in 2019. 

Het concern stelde vrijdag over 2020 een dividend voor van 0,56 euro per aandeel in contanten.

Outlook

Voor het lopende boekjaar wordt uitgegaan van een autonome omzetgroei bij de kernactiviteiten van 4 tot 7 procent. De EBITDA-marge moet meer dan 17 procent bedragen in 2025 en de jaren daarna. Deze marge was in 2020 nog 16,1 procent.

Het aandeel Corbion sloot donderdag op een rood Damrak 0,5 procent lager op 47,35 euro.

Bron: ABM Financial News