beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

CM.com groeit met dubbele cijfers

(ABM FN-Dow Jones) CM.com heeft in 2020 de omzet stevig zien doorgroeien, maar er werd zoals analisten hadden voorzien wel verlies geleden. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de jaarcijfers van het mobiele betaal- en communicatieplatform.

"We bleven een erg sterke volume- en omzetgroei in het vierde kwartaal zien", zei CEO Jeroen van Glabbeek in een toelichting. Hij vindt dat CM.com goede vooruitgang boekt met de internationale expansie. Ook in 2021 heeft Van Glabbeek vertrouwen, ondanks dat de coronacrisis op korte termijn gemengde effecten heeft en voor de nodige onzekerheid zorgt.

CM.com wil nieuwe kantoren blijven openen en meer personeel aannemen. Ook blijft het kijken naar nieuwe overnameprooien. 

Bij de halfjaarcijfers meldde CM.com al dat er veel nieuwe mensen zijn aangenomen, wat evenwel op het resultaat drukte. Die uitbreiding van het team is volgens CEO Van Glabbeek echter nodig voor de gewenste expansie. Inmiddels zijn de eerste mensen aangenomen in Mexico en Brazilië.

Op middellange termijn wil het mobiele betaal- en communicatieplatform een omzetgroei realiseren van meer dan 30 procent.

Jaarcijfers

CM.com zag de omzet in 2020 op jaarbasis met 47 procent stijgen naar 141,6 miljoen euro.De omzet uit kernproducten steeg met 55 procent naar 134,4 miljoen euro. CPaaS was afgelopen jaar goed voor een omzet van 117,0 miljoen euro, betalingen voor 6,4 miljoen euro en Platform voor 11,0 miljoen euro.

Analisten hadden gerekend op 133 miljoen euro omzet.

De EBITDA kwam uit op 1,5 miljoen euro negatief en onder de streep restte in 2020 een verlies van 13,0 miljoen euro. De EBITDA werd door de analisten ingeschat op 2,3 miljoen euro negatief. Exclusief de kosten voor de beursgang kwam de EBITDA afgelopen jaar uit op 0,2 miljoen euro.

In 2019 lag de omzet op 96,3 miljoen euro, toen een groei van 14 procent ten opzichte van 2018. De EBITDA kwam toen uit op 3,9 miljoen euro en netto werd er een verlies geleden van 1,8 miljoen euro.

Bron: ABM Financial News