beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Resultaten Eurocommercial Properties onder druk

(ABM FN-Dow Jones) Eurocommercial Properties heeft over de afgelopen achttien maanden de resultaten onder druk zien staan als gevolg van de coronacrisis, maar keert wel dividend uit. Dat meldde het vastgoedbedrijf vrijdagochtend.

De omzet stond in het eerste anderhalf jaar van het verlengde boekjaar onder druk nadat panden in 2020 circa 2,4 maanden dicht bleven door de pandemie. Bij een heropening van de deuren, werden al spoedig de niveaus van voor de crisis weer bereikt.

Het directe resultaat kwam in de afgelopen achttien maanden uit op 167,6 miljoen euro. Over kalenderjaar 2020 bedroeg dit resultaat 109,1 miljoen euro tegen 120,2 miljoen euro een jaar eerder. Per aandeel verdiende Eurocommercial in 18 maanden 3,40 euro. In 2020 was dit 2,21 euro, tegen 2,43 euro in 2019.

Eurocommercial zag zich genoodzaakt huurders wat ademruimte te geven als gevolg van de crisis en moest ook hogere provisies nemen voor slechte leningen. Ook de verkoop van panden in Frankrijk en Zweden zorgden voor een lager resultaat. Kostenbesparingen compenseerde deels voor de terugval van het resultaat. Eurocommercial meldde 8 miljoen euro aan besparingen.

Eind december kwam de leegstand uit op 1,6 procent van de jaarlijkse huren.

De huurinkomsten daalden van 207,9 miljoen in 2019 naar 200,7 miljoen euro in 2020. Over een periode van achttien maanden kwamen de huurinkomsten uit op 303,6 miljoen euro. Het vastgoedfonds zag wel een sterke vraag onder huurders, waardoor de huren in 2020 maanden met 10,5 procent stegen na de verlenging van huurcontracten.

Het lopende boekjaar werd in juni 2020 met instemming van de aandeelhouders verlengd van 1 juli naar 31 december. Zo maakt Eurocommercial een einde aan het gebroken boekjaar bij het bedrijf.

Eurocommercial Properties besloot eerder nog geen interim-dividend uit te keren, maar over heel het verlengde boekjaar stelt het vastgoedfonds een dividend voor van 0,50 euro per aandeel, naast een scrip dividend van 1 nieuw aandeel per 18 bestaande aandelen. Op 2 juli wordt het dividend uitgekeerd.

Bron: ABM Financial News
Advertentie Begin nu met handelen > 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD'sPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium