beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Omzet Unibail-Rodamco blijft onder druk

(ABM FN-Dow Jones) Unibail-Rodamco-Westfield heeft in het eerste kwartaal de situatie aan de inkomstenkant nog niet veel zien verbeteren, door de aanhoudende impact van sluitingen door het coronavirus op de winkelomzetten, kantoren en evenementen.

Het vastgoedbedrijf zegt wel positieve signalen te zien van een terugkeer naar normaal, waar de beperkingen vanwege de pandemie worden versoepeld. In Spanje, Oostenrijk en Zweden mochten ook niet-essentiële winkels open in maart en lag de winkelomzet op circa 80 procent van het niveau in 2019. Ook in Amerika en het Verenigd Koninkrijk noemde Unibail het winkelbezoek en de omzet bemoedigend.

De omzet daalde met 43 procent op jaarbasis tot 452,2 miljoen euro in het eerste kwartaal. Rekening houdend met desinvesteringen bedroeg de omzetdaling nog altijd 40,8 procent. De huurinkomsten daalden met ruim 34 procent. Die daling was het kleine bij de winkelcentra en het grootst bij de evenemententak.

In totaal slaagde Unibail er afgelopen kwartaal in om 66 procent van de huren daadwerkelijk te innen. Rekening houdend met huurversoepelingen die het bedrijf gaf, lag dit op 89 procent.

In het eerste kwartaal waren de winkelcentra 42 dagen dicht, met uitzondering van de essentiële winkels zoals supermarkten. Een jaar eerder was dat nog slechts 13 dagen.

De winkelcentra deden het nog relatief goed met een omzetdaling van 30 procent tot 360,6 miljoen euro. Bij de kantoren was de daling 34 procent en bij de evenemententak Convention & Exhibition zelfs 83 procent.

In het tweede kwartaal worden de beperkingen op de detailhandel geleidelijk verminderd in april in het Verenigd Koninkrijk, Slowakije, Denemarken en Nederland, maar nog altijd is meer dan de helft van de winkelcentra van Unibail dicht, benadrukte het vastgoedconcern.

Unibail zei nog onvoldoende houvast te hebben om een verwachting voor het jaar te kunnen geven. Wel herhaalde het dat de coronacrisis in 2021 een "significante" impact zal hebben.

Het bedrijf kondigde verder de verkoop aan van een belang in een Weens winkelcentrum en van een Slowaakse investering. Daarmee komen de desinvesteringen in Europa op 1,35 miljard van de geplande 4 miljard euro.

Bron: ABM Financial News
Advertentie Begin nu met handelen > 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD'sPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
  Koersdoel Shell fors verhoogd 05 mei | Analyse en Advies
 2. Premium
 3. Premium
  Eindelijk echt winst voor AMG 05 mei | Analyse en Advies
 4. Premium
 5. Premium
  Spanning stijgt rond Pharming 12 mei | Analyse en Advies