beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

NX Filtration realiseert forse omzetgroei

(ABM FN-Dow Jones) NX Filtration heeft in de eerste helft van dit jaar een forse omzetgroei gerealiseerd, terwijl de outlook werd gehandhaafd. Dit maakte de water- en drankenfilteraar uit Enschede dinsdagochtend bekend.

In het afgelopen halfjaar kwam de omzet uit op 3,7 miljoen euro, een toename op jaarbasis van 188 procent. Circa 63 procent van de verkopen kwamen uit Europa, terwijl NX ook voor het eerst omzet boekte in Frankrijk, Duitsland, China, Japan en Indonesië. Verder wist NX pilots om te zetten naar volledige projecten, terwijl het bedrijf ook profiteerde van terugkerende projecten.

"Aangemoedigd door de sterke tractie in de markt en de toegenomen kansen, breiden we flink uit", aldus CEO Michiel Staatsen van NX. Zo wordt het design van een nieuwe megafabriek aangepast, om meer flexibiliteit te bieden in het realiseren van grotere volumes, en wil NX vooruitlopen op een uitbreiding van het aantal pilotsystemen om aan de sterke vraag in de markt te kunnen voldoen. Staatsen zegt goed op schema te liggen om de eerdere outlook van meer dan 140 pilotsystemen tegen eind 2022 te overtreffen. NX denkt dat meer dan 160 pilotprojecten dit jaar mogelijk zijn. 
 
Volgens de topman zijn deze pilots een belangrijke stap in de commerciële uitrol van de strategie en vormen een basis voor een sterke voorziene omzetgroei. Topman Staatsen liet tegenover ABM Financial News weten dat NX, in aanloop naar een volledig project, ook al verdient aan een pilot. "We verhuren de pilotsystemen, waarmee we wat commitment vragen aan klanten", aldus Staatsen. 

Er werd in het afgelopen halfjaar flink geïnvesteerd in personeel. De personeelskosten stegen hierdoor met 154 procent tot 3,8 miljoen euro. Volgens NX gaat het om 'ahead-of-the-curve' investeringen in aanloop naar de capaciteitsuitbreiding. De nieuwe fabriek moet in de eerste helft van 2024 operationeel zijn. Op de vraag of een piek in de personeelskosten zijn bereikt, antwoordde Staatsen tegenover ABM terughoudend. "Voor de nieuwe fabriek zijn nog circa 250 werknemers nodig op de vloer en enkele honderden daarbuiten, denk aan marketingmedewerkers en commercieel personeel", aldus de topman.  

De brutomarge kwam afgelopen halfjaar uit op 55,3 procent tegen 47,9 procent een jaar eerder. Het EBITDA-verlies bedroeg 3,9 miljoen euro tegen een verlies van 1,2 miljoen euro een jaar eerder, exclusief kosten gerelateerd aan de beursgang in Amsterdam vorig jaar.

Onder de streep restte een verlies van krap 4 miljoen euro. In de eerste zes maanden van 2021 was dit verlies nog 1,4 miljoen euro.

NX had eind juni 116,6 miljoen euro in kas, minder dan de 133,4 miljoen euro eind 2021. De operationele kasstroom was negatief met 8,4 miljoen euro.

Outlook

NX Filtration handhaafde de outlook van een omzet van 8 tot 10 miljoen euro in heel 2022. "We hebben als relatief kleiner bedrijf niet altijd volledig inzicht in de timing van projecten. Daarom houden we een brede range aan", aldus Staatsen. "Maar de pijplijn is aardig gevuld."

Het aandeel NX Filtration stijgt dinsdag 3,3 procent. 

Update: om meer informatie en actuele koers toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

Ontvang dagelijks koop- en verkoopsignalen > met de technische analyse van TostramsPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
 2. Premium
  ASMI rekent op 4 tot 5 miljard euro in 2027 26 sep | Analyse en Advies
 3. Premium
  Meevaller voor Just Eat Takeaway in de VS 21 sep | Analyse en Advies
 4. Premium
 5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

 1. Premium
  Portefeuille update Nederland: Twee verkopen 18 sep | Portefeuilles updates
 2. Premium
 3. Premium
  Shell: Opwaarts potentieel beperkt 21 sep | Lange termijn adviezen
 4. Premium
 5. Premium