beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

B&S Group voelt druk wereldeconomie

(ABM FN-Dow Jones) B&S Group zag in het derde kwartaal de problemen in de aanvoerketens afnemen, maar waarschuwt dat de kosten en marges dit jaar aanzienlijk geraakt zullen worden door de hoge inflatie en de situatie in de wereldeconomie.

De kwartaalomzet steeg met 17,4 procent tot 544,3 miljoen. De autonome omzetgroei was 16,4 procent. Valutaschommelingen zorgden voor extra omzet. Zonder valuta-effecten bedroeg de groei 11,3 procent en de autonome groei 10,3 procent.

De groei was wel iets minder steil dan de voorgaande kwartalen. Over de eerste negen maanden van het jaar kwam de omzet op 1,53 miljard euro, een groei van bijna 19 procent, of krap 14 procent bij constante wisselkoersen.

In het derde kwartaal begonnen de beperkingen op de aanvoerketens te normaliseren, met uitzondering van het Beauty-segment en de internationale markt voor sterke dranken, stelde B&S Group.

Bij Liquors was de groei 10 procent, tot 156 miljoen euro. Bij Beauty was de groei 15 procent tot 175 miljoen euro, grotendeels dankzij een Franse overname. Dit zijn de twee grootste segmenten bij B&S Group.

"Schaarste van producten bleef de resultaten beïnvloeden in dit kwartaal, maar we zagen de uitdagingen voor de aanvoer in de sector langzaam normaliseren in alle segmenten, behalve ons Beauty-segment en de internationale markt voor sterke drank", stelde CEO Tako de Haan.

B&S ging verder met het digitaliseren van de diensten, wat leidde tot extra vraag op de platforms, vooral in het Food segment. Ook werden nieuwe distributiecontracten gesloten voor parfums.

Hogere loonkosten en een krappe arbeidsmarkt in Europa leidden tot hogere salarissen en die situatie verbetert niet voor het einde van het jaar, aldus het bedrijf maandag.

B&S Group is grotendeels in handen van meerderheidsaandeelhouder Sarabel Invest, eigendom van oprichter Willem Blijdorp. Sarabel wil B&S Group van de beurs halen. De Raad van Commissarissen heeft het bod echter afgewezen en eisen een redelijke prijs van Blijdorp. Op 17 november vergaderen de aandeelhouders over het ontslag van de voorzitter Jan Arie van Barneveld.

Indien Van Barneveld moet vertrekken, zal ook commissaris Kitty Koelemeijer opstappen, liet zei medio oktober weten.

Outlook

Voor Liquor en Beauty verwacht B&S dat de huidige marktsituatie de omzet, marges en operationele kosten zullen beïnvloeden in het vierde kwartaal, dat traditioneel sterk is vanwege de feestdagen.

"De inflatie van de consumentenprijzen zal waarschijnlijk aanhouden, en de bestedingspatronen van consumenten raken, vooral in het duurdere productassortiment."  Daarbij komt dat de sterke dollar een negatieve invloed heeft vooral op de sterkedrankenmarkt, die piekt in aanloop naar het Chinese nieuwjaarsfeest.

Bij de segmenten Personal Care en Health zijn de vooruitzichten gunstiger, maar omdat Liquor en Beauty zo belangrijk zijn voor het vierde kwartaal, verwacht B&S dat de "huidige marktsituatie de algehele resultaten in 2022 substantieel zullen raken."

Update: om informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
NEEM NU EEN ABONNEMENT OP IEX PREMIUM > NU 3 MAANDEN VOOR SLECHTS €24,95!

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
 2. Premium
 3. Premium
  Volkswagen grijpt hard in 11 jul | Analyse en Advies
 4. Premium
 5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

 1. Premium
  Technische schade bij ASML beperkt 19 jul | Lange termijn adviezen
 2. Premium
  ING staat op uitbreken 11 jul | Lange termijn adviezen
 3. Premium
 4. Premium
 5. Premium