beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Binnenland

Update: Winst BAM onder druk

(ABM FN-Dow Jones) Bouwbedrijf BAM heeft in het eerste kwartaal de winst fors zien teruglopen. Dat meldde BAM donderdag met de kwartaalcijfers.

Het gecorrigeerde bedrijfsresultaat voor rente, belastingen, afschrijvingen, amortisatie, herstructureringskosten en een eenmalig pensioeneffect, daalde van 97,3 miljoen naar 57,9 miljoen euro. Dit betekende een terugval van de marge van 6,3 naar 4,0 procent, exclusief bijzondere posten. Over het boekjaar 2022 bedroeg de gecorrigeerde marge nog 5,3 procent.

Daarbij dient wel opgemerkt te worden dat in het eerste kwartaal van 2022 er per saldo voor 37 miljoen euro aan eenmalige positieve posten waren, namelijk een schikking van 16 miljoen euro voor de zeesluis in IJmuiden, een herwaardering van 11 miljoen euro voor hedge-instrumenten en 10 miljoen euro aan bijdragen door onderdelen die inmiddels zijn gedesinvesteerd. Daar staat dit jaar dan wel weer een verkocht kantoorproject in het VK tegenover. BAM wilde echter niet aangeven hoe groot deze meevaller is.

Het resultaat liep terug door onder meer een lagere bijdrage van de Nederlandse tak, vanwege de aanhoudende impact van de verstoringen in de aanvoerketen, vertragingen bij niet-residentiele projecten en een zwakkere residentiele markt. De resultaten uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland verbeterden juist ten opzichte van een jaar eerder.

De omzet van BAM daalde op jaarbasis van 1,55 miljard naar 1,45 miljard euro en de orderportefeuille liep terug van 12,38 miljard naar 9,95 miljard euro. Eind 2022 bedroeg de orderportefeuille nog 10,03 miljard euro.

"BAM is in goede vorm om te profiteren van de sterke marktpositie en structurele groeikansen", aldus CEO Ruud Joosten. "Ondanks de tegenwind door een onzekere macro-economische en geopolitieke situatie, blijven we op schema met onze strategie."

Over de ontwikkeling van de orderportefeuille stelde Joosten tevreden te zijn, waarbij de focus wordt gelegd op contracten met een gezonde risicorendementsverhouding. "We zien aantrekkelijke kansen in de markt, door de vraag naar decarbonisatie, vitale infrastructuur en duurzame gebouwen."

BAM stelde op schema te liggen met de strategische doelstellingen voor 2023.

De kapitaalratio verbeterde verder tot 22,6 procent aan het einde van het kwartaal tegen 21,2 procent eind 2022. De liquiditeitspositie noemde BAM solide met 0,7 miljard euro.

BAM liet verder weten dat het onderzoek van de Fiod en het Openbaar Ministerie naar mogelijke onregelmatigheden bij enkele reeds opgeleverde projecten nog steeds loopt en dat de uitkomst onzeker is. "De financiële impact ervan kan niet worden ingeschat, maar kan materieel zijn", zei BAM hierover. In 2020 kondigde BAM aan om de activiteiten buiten West-Europa te staken vanwege ‘een gebrek aan perspectief.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

Ontvang dagelijks koop- en verkoopsignalen > met de technische analyse van TostramsPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
 2. Premium
  Meevaller voor Just Eat Takeaway in de VS 21 sep | Analyse en Advies
 3. Premium
 4. Premium
 5. Premium
  Onzekerheid troef bij Bpost 14 sep | Analyse en Advies

Technische analyses van Tostrams.nl

 1. Premium
  Portefeuille update Nederland: Twee verkopen 18 sep | Portefeuilles updates
 2. Premium
 3. Premium
  Aegon is voldoende op adem gekomen 15 sep | Lange termijn adviezen
 4. Premium
 5. Premium
  Shell: Opwaarts potentieel beperkt 21 sep | Lange termijn adviezen