beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Holland Colours aan de slag met plastic

(ABM FN-Dow Jones) Holland Colours gaan behalve kleurstoffen ook andere stoffen toevoegen aan plastic verpakkingen, zoals PET-flessen. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend.

Het bedrijf spreekt van een "grote uitbreiding" naar de markt voor additieven voor plastic verpakkingen, voortbouwend op de sterke positie in kleurstoffen voor plastic verpakkingen die het Apeldoornse bedrijf al heeft.

Met de uitbreiding van het productaanbod speelt Holland Colours in op de trend dat fabrikanten van merkproducten op zoek zijn naar verpakkingsmaterialen die er beter uitzien, minder energie kosten om te produceren en goed recyclebaar zijn, en die de smaak en de houdbaarheid van de producten beter behouden.

"Plastic is belangrijk om voedselverspilling te voorkomen, gewicht te verlagen waardoor het transport veel minder broeikasgas uitstoot en om het gemak en de veiligheid voor de gebruiker te verhogen", aldus Holland Colours.

Tegelijkertijd is de maatschappij anders gaan denken over plastic, met name de noodzaak om dit te hergebruiken, erkent het bedrijf.

Chief technologie Eelco van Hamersveld van Holland Colours denkt dat zijn bedrijf de juiste technologie heeft om verpakkingen duurzamer te maken. De oorspronkelijk kleurstof die het bedrijf in 1979 ontwikkelde heeft een hernieuwbaar materiaal als drager en een bepaalde inkapselingstechnologie. Met diezelfde technologie kan het bedrijf andere additieven voor plastics maken, met een laag smeltpunt, die beter mengen met het plastic dan andere producten. Door de hoge concentratie zijn er lage doses nodig, waardoor het plastic minder vervuild raakt voor de recycling. 

De nieuwe toevoegingen die het bedrijf gaat maken beschermen de inhoud van de verpakking tegen UV-straling, beschermen de smaak van water in PET-flessen en verwijderen de vergeling van PET-flessen waardoor het plastic weer helder wordt om te hergebruiken. Ook is er een toevoeging die het plastic krasbestendiger maakt.

De nieuwe productlijn wordt binnenkort in Duitsland geshowd.

Advertentie Begin nu met handelen > 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD'sPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

 1. Premium
  Koersdoel Shell fors verhoogd 05 mei | Analyse en Advies
 2. Premium
 3. Premium
  Eindelijk echt winst voor AMG 05 mei | Analyse en Advies
 4. Premium
 5. Premium
  Spanning stijgt rond Pharming 12 mei | Analyse en Advies