beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Olieprijs daalt

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag gedaald. Op een settlement van 57,05 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 0,67 dollar of 1,2 procent minder waard. 

De olieprijs had maandag last van de twijfel rond een Amerikaans-Chinese handelsdeal. Van het weekend vond nog wel een constructief telefoongesprek plaats tussen de Verenigde Staten en China, maar maandag volgden berichten dat Beijing toch niet zo optimistisch is over een deal omdat president Trump niet van plan zou zijn om bestaande importtarieven terug te draaien.

"De olie- en aandelenmarkten gingen de afgelopen weken juist omhoog vanwege optimisme over een handelsdeal met China, wat ook een positieve indicator is voor de vraag naar olie", aldus energie-analist Robert Yawger van Mizuho Securities U.S.A.

Maandag maakten beleggers zich verder zorgen over het overschot aan olie in de markt. De Energy Information Administration rekent erop dat de schalie-productie in de VS in december met 49.000 vaten per dag zal stijgen.

Ook zijn de oliemarkten er niet van overtuigd dat de OPEC verder zal snijden in de productie. De OPEC praat begin volgende maand met grote producenten buiten het kartel zoals Rusland, over het verlengen van bestaande afspraken, die in maart aflopen. 

De kans is groot dat de afgesproken quota's ongewijzigd blijven en dat de OPEC+ bijeenkomst meer zal gaan om het naleven van de bestaande afspraken, denken analisten van Ritterbusch. Bovendien maakt het Saoedische staatsoliebedrijf Aramco op 5 december, dezelfde dag als de OPEC+ gesprekken starten, zijn uitgifteprijs voor de beursgang bekend. Dat zou de OPEC-bijeenkomst kunnen overschaduwen, aldus de marktkenners.

Advertentie Begin nu met handelen > 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD'sPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium