beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

ECB ziet geen V-vormig herstel

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Centrale Bank heeft bij zijn laatste monetaire beleidsvergadering geconcludeerd dat een V-vormig herstel van de coronacrisis nagenoeg uitgesloten is, aangezien het vertrouwen bij de consument slechts geleidelijk lijkt gaan te herstellen. Dit bleek vrijdag uit de notulen van de vergadering die de ECB vrijgaf.

Tijdens de beleidsvergadering van eind april waren de beleidsmakers het erover eens dat de economie een zware klap krijgt door het coronavirus.

Daarbij werd opgemerkt dat consumenten ook al zijn begonnen te sparen uit voorzorg, om de gevolgen van de naderende recessie op te vangen. Als het vertrouwen van de consument niet snel zou herstellen na de versoepeling van de lockdown-maatregelen, dan zag de ECB-vergadering daarom een risico dat de consumptieve vraag onder druk zou blijven.

Bovendien sprak men de verwachting uit dat maatregelen om de verspreiding van het virus tegen te gaan geruime tijd zouden blijven bestaan, "tenminste totdat er een vaccin beschikbaar zou zijn".

De ECB verwachtte in mei al wel een verbetering te zien na de economische schok van april.

Er was in de vergadering aandacht voor het feit dat sommige sectoren harder door het virus worden geraakt dan andere door de verplichting om afstand van elkaar te houden. Ook moet het monetaire beleid rekening houden met het feit dat landen met veel toerisme extra hard zullen worden geraakt door de crisis.

Bij het rentebesluit van 30 april zei ECB-voorzitter Christine Lagarde dat de economie van de eurozone dit jaar met 5 tot wel 12 procent kan krimpen. Herstel in 2021 is mogelijk, zei Lagarde, maar dat hangt af van het succes in het bestrijden van het coronavirus.

Bron: ABM Financial News