beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Europese beurzen sluiten lager

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn woensdag lager gesloten, nadat zorgen over een heropleving van de coronaviruspandemie, met name in Amerika, zich weer naar de voorgrond drongen.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index sloot met een min van 0,7 procent op 366,48 punten. De Duitse DAX daalde een procent naar 12.494,81 punten. De Franse CAC 40 noteerde een verlies van 1,2 procent tot 4,981,13 punten. De Britse FTSE daalde woensdag 0,6 procent naar 6.156,16 punten.

"De situatie in de gezondheidszorg in de Verenigde Staten lijkt een grotere impact te hebben op Europese aandelen dan aan de andere kant van de plas", concludeerde marktanalist David Madden van CMC Markets. 

Er waren dinsdag 60.000 nieuwe besmettingen met het coronavirus in de VS, wat een record was. Beleggers leken dinsdag op Wall Street nog voorzichtiger te worden, maar de Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag rond sluitingstijd in Europa toch weer licht hoger. Eerder op de dag zetten de Chinese beurzen hun opmars voort met inmiddels zeven winstdagen op rij.

Het was woensdag een relatief rustige handelsdag, met een vrijwel lege beursagenda.
   
Het Franse bureau voor de statistiek Insee voorspelde een economische krimp in Frankrijk dit jaar van 9 procent. Voor Spanje wordt een krimp van 10 procent voorzien, volgens een rapport van Esade.

In de middag bleken de Amerikaanse olievoorraden in de afgelopen week onverwacht te zijn gestegen, waar een daling was voorzien. Daar stond een verrassende daling van de benzinevoorraden tegenover.

De olieprijs steeg licht.  Een augustus-future West Texas Intermediate noteerde 0,3 procent hoger op 40,66 dollar, terwijl voor een september-future Brent 43,11 dollar werd betaald, een stijging van 0,4 procent. 

De Britse minister van financiën Rishi Sunak breidde de stimulering van de Britse economie uit tot 30 miljard pond. De btw voor hotelovernachtingen wordt verlaagd en tussen maandag en woensdag zijn er kortingen op dineren in restaurants en afhaalmaaltijden.

De euro/dollar noteerde op 1,1324. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1274 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1275 op de borden.
 
Bedrijfsnieuws

HSBC verloor terrein, na geruchten dat de Amerikaanse regering de koppeling met de Hong Kong dollar zou kunnen ondermijnen, om de Chinezen dwars te zitten. Beijing heeft de grip op het voormalige Britse protectoraat Hongkong vergroot met een controversiële veiligheidswet. De Brits-Aziatische bank is van oudsher sterk aanwezig in Hong Kong en het Verre Oosten. HSBC sloot 3 procent lager.

Ook andere banken gingen onderuit.
 
ING verloor bijna 5 procent in Amsterdam, BNP Paribas daalde 2,4 procent in Parijs.

Daimler waarschuwde voor een mogelijk verlies in het tweede kwartaal, nadat eerder al een "significant" lagere omzet was aangekondigd door de Duitse autofabrikant. Het dividend over 2019 zal met 0,90 euro flink lager zijn dan de 3,25 per aandeel een jaar eerder. Het aandeel sloot 1,2  procent lager.

Deutsche Post boekte in het tweede kwartaal ondanks de coronacrisis een hoger aangepast bedrijfsresultaat en handhaafde het dividend. Voor het hele boekjaar 2020 voorziet het postbedrijf een EBIT van 3,5 miljard tot 3,8 miljard euro. Het bedrijf verder gaat fors investeren in de komende jaren. Het aandeel steeg 0,7 procent. 

De Europese Commissie heeft de deadline voor het onderzoek naar de overname van GrandVision door EssilorLuxottica verlengd van 13 naar 20 augustus.  EssilorLuxottica sloot 1 procent lager.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen stonden woensdag rond sluitingstijd in Europa licht hoger. Technologiebeurs Nasdaq steeg met 0,8 procent relatief sterk.   

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.