beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street weer positief

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden woensdagavond licht hoger, na verlies op dinsdag, ondanks een toename van het aantal besmettingen met het coronavirus in de VS tot meer dan drie miljoen personen. 

De toonaangevende S&P 500 index stond halverwege de handelsdag 0,3 procent hoger. De Dow Jones-index steeg 0,2 procent en de Nasdaq werd 0,9 procent meer waard.

Beleggers waren weer in een koopstemming, nadat dinsdag een reeks van handelsdagen met stijgende koersen was doorbroken. Aanhoudend sterke vraag naar Chinese aandelen hielp de stemming woensdag opklaren.  

Tegelijkertijd werken de markten met een gebrek aan belangrijke cijfers, voorafgaand aan de kwartaalcijfers van veel grote bedrijven. 

"Het is een van die weken waarin richting moeilijk te definiëren is. De stijging van maandag werd een verkoopgolf op dinsdag", schreef J.J. Kinahan van T.D. Ameritrade. "Zulke wisselvallige, richtingloze actie met lage volumes kan nog een paar dagen doorgaan, in afwachting van het kwartaalcijferseizoen."

Goud kopen doen beleggers ook. 
  
Het was woensdag een relatief rustige handelsdag, met een vrijwel lege beursagenda.
    
In de middag bleken de Amerikaanse olievoorraden in de afgelopen week onverwacht te zijn gestegen, waar een daling was voorzien. Daar stond een verrassende daling van de benzinevoorraden tegenover.

Voorzitter Raphael Bostic van de Federal Reserve van Atlanta waarschuwde dinsdag dat het economisch herstel in de Verenigde Staten dreigt af te vlakken nu het aantal coronabesmettingen hard toeneemt in een groot aantal Amerikaanse staten.

Olie werd woensdag iets duurder. 
 
 De euro/dollar noteerde op 1,1335. Dinsdagavond was dat 1,1275.

Bedrijfsnieuws 

Levi Strauss verloor 9 procent. De jeansfabrikant boekte afgelopen kwartaal verlies op een teruggelopen omzet en kondigde dinsdagavond ook 700 ontslagen aan.

Kohl's steeg 8 procent na een adviesverhoging bij Bank of America, die vindt dat het bedrijf beter kan presteren dan andere warenhuisketens.

Batterijenmaker Nikola maakte een sprong van 31 procent, nadat JPMorgan stelde dat de koers te sterk is gedaald.

Royal Dutch Shell overweegt de verkoop van een raffinaderij in het Amerikaanse Louisiana, zo meldde persbureau Reuters dinsdag op basis van bronnen.

Novavax daalde 7 procent. Het aandeel van de vaccinproducent steeg dinsdag meer dan 30 procent na het nieuws dat het bedrijf 1,6 miljard dollar van de Amerikaanse overheid krijgt om een coronavaccin te ontwikkelen.

Regeneron daalde 1 procent, ondanks het nieuws dat de Amerikaanse overheid 450 miljoen dollar investeert in de coronabehandeling die het bedrijf ontwikkelt op basis van antistoffen.

Moderna won 0,6 procent. De Amerikaanse overheid steunt het bedrijf met bijna 500 miljoen dollar in de zoektocht naar een coronavaccin, maar het bedrijf moest zijn lopende klinische onderzoek uitbreiden met meer oude patiënten. Die zijn inmiddels gevonden, meldde Moderna.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.