beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Siemens presteert boven verwachting

(ABM FN-Dow Jones) Siemens heeft in het eerste kwartaal van zijn lopende boekjaar boven verwachting gepresteerd. Dit meldde het Duitse conglomeraat donderdagavond in een trading update.

"Gedreven door een sterke verbetering bij de automation tak en de software-activiteiten bij Digital Industries, en een sterker dan verwachte groei in China, waren de operationele resultaten op jaarbasis aanzienlijk hoger", aldus Siemens, dat 3 februari aanstaande met gedetailleerde cijfers komt voor het hele bedrijf.

Donderdag meldde het concern alvast dat de orders bij Digital Industries in het eerste kwartaal op vergelijkbare basis met 2 procent stegen ten opzichte van een jaar eerder, naar 4.120 miljoen euro.

De omzet bij deze tak steeg op vergelijkbare basis met 5 procent naar 3.765 miljoen euro en de aangepaste EBITA kwam met 848 miljoen euro ruim uit boven de analistenconsensus van 592 miljoen euro, net als de marge van 22,5 procent.

Bij Smart Infrastructure stegen de orders en omzet op vergelijkbare basis met respectievelijk 7 en 4 procent ten opzichte van een jaar eerder, naar 3.806 miljoen en 3.477 miljoen euro. Ook hier waren de aangepaste EBITA en bijbehorende marge beter dan verwacht, met 391 miljoen euro en 11,2 procent.

Mobility liet een zeer sterke ordergroei zien op vergelijkbare basis, van 67 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2020, naar een totaal van 2.742 miljoen euro. De omzet steeg bij deze tak met 4 procent op vergelijkbare basis, naar 2.193 miljoen euro. 

Bij Mobility kwam de aangepaste EBITA met 219 miljoen euro wel iets onder de analistenconsensus uit en was de marge van 10 procent gelijk aan de verwachting.

Bron: ABM Financial News