beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Siemens overtreft winstverwachtingen ruimschoots

(ABM FN-Dow Jones) Siemens heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar de omzet en winst sterker zien aantrekken dan verwacht en heeft de outlook voor het lopende jaar verhoogd. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Duitse conglomeraat.

In het kwartaal, dat eindigde op 31 december, boekte Siemens een nettowinst van 1.498 miljoen euro tegen 1.089 miljoen euro een jaar eerder. De winst kwam flink hoger uit dan analisten hadden verwacht. Zij gingen uit van slechts 864 miljoen euro.

De omzet beliep 14.071 miljoen euro tegen 14.361 miljoen euro over het eerste kwartaal een jaar eerder. Hiervoor was door de analisten 12.735 miljoen euro voorzien. De gerapporteerde omzetgroei bedroeg op jaarbasis 3 procent, maar op vergelijkbare basis stegen de verkopen zelfs met 7 procent.

Het aangepaste operationeel resultaat (EBITA) kwam over de verslagperiode uit op 2.128 miljoen euro tegen 1.533 miljoen euro en een verwachte 1.670 miljoen euro. De bijbehorende marge bedroeg afgelopen kwartaal 16,3 procent tegen 13,0 procent een jaar eerder.

De orders stegen met 11 procent naar 15.940 miljoen euro.

Outlook

Voor het lopende boekjaar 2021 mikt Siemens nu op een groei van de vergelijkbare omzet van 5 tot 10 procent. Bij de jaarcijfers ging het bedrijf nog uit van een "bescheiden groei" hiervan.

Ook over de winstverwachting werd Siemens positiever. Aanvankelijk rekende het conglomeraat slechts op een "bescheiden" groei van de winst van 4,2 miljard euro vorig jaar, maar inmiddels voorziet Siemens een winst van 5,0 tot 5,5 miljard euro.

Bron: ABM Financial News