beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Olieprijs lager gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag na een bewegelijke dag lager gesloten. Op een settlement van 65,05 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,6 procent goedkoper. 

Vanochtend schoot de olieprijs nog omhoog, nadat een grote oliehaven van Saoedi-Arabië aan de Perzische Golf werd geraakt door raket- en drone-aanvallen van Jemenitische Houthi strijdkrachten, die worden gesteund door Iran.

"Er zijn tot nu toe geen berichten over aanzienlijke schade of verstoringen van de olietoevoerketen, maar dit verhaal is zich nog aan het ontvouwen en zal handelaren op hun hoede houden", aldus analist Stephen Innes van Axi eerder vandaag.

"Hoewel er geen levens of bezittingen verloren gingen, en dit niet de eerste keer was dat de kwetsbaarheid van Saoedi-Arabië voor verstoringen van de olieaanvoer door Jemen werd aangetoond, was dit voldoende om de olieprijs op te stuwen van 65 dollar naar 70 dollar per vat", concludeerde Rabobank in een commentaar.

Desondanks kwam er gedurende dag een einde aan de sterke stijging en vonden de olieprijzen zelfs de weg omlaag. Onder meer de sterke dollar gooide roet in het eten. Een sterkere dollar maakt olie voor veel landen duurder, waardoor de olie-aankopen kunnen teruglopen. 

Analisten wezen er bovendien op dat beleggers wat winst nemen, nadat de olieprijs recent nog flink opliep. Vorige week steeg de olieprijs nog met ruim zeven procent. Handelaren prijzen een economische 'boom' in de VS in, wat zou kunnen leiden tot een sterkere vraag naar benzine. Bovendien reageerden de markten enthousiast op de verlenging van de bestaande productieafspraken van OPEC en zijn bondgenoten tot en met april en de vrijwillige productieverlaging van Saoedi-Arabië, ook tot eind volgende maand.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.