beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Korte beursweek met veel macrocijfers

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers gaan twee korte handelsweken tegemoet. Goede Vrijdag zijn de aandelenmarkten wereldwijd gesloten en op Tweede Paasdag geniet Europa ook van een vrije dag.

Het bedrijfscijferseizoen is inmiddels wel achter de rug. Komende week zijn er op dinsdag nog cijfers van HAL. Afgelopen week gaf Brussel, onder voorwaarden, groen licht voor de overname van GrandVision door EssilorLuxottica. Of de overname daarmee ook echt doorgaat, is onzeker. Sinds de coronapandemie ontstond er een conflict over de overnameprijs die in de rechtszaal wordt uitgevochten.

Woensdag opent Prosus de boeken en houdt Brunel een beleggersdag. Tencent, de grootste deelneming van Prosus meldde afgelopen week al een dubbelcijferige groei. Brunel kreeg in de voorbije weken fanmail van verschillende analisten. Bij de beleggersdag willen zij bevestiging zien van hun positieve blik op de onderneming.

Ook internationaal belooft het een rustige week te worden. Dinsdag zijn er cijfers van BioNTech, dat samen met Pfizer een coronavaccin ontwikkelde, en woensdag volgen de resultaten van Micron Technology.

Macro-economisch is de agenda komende week beter gevuld. Maandag is de agenda nog leeg, maar dinsdag zijn er verschillende cijfers uit Japan en zijn er consumentenvertrouwenscijfers uit zowel de eurozone als de VS.

Halverwege de week is er de officiële inkoopmanagerindex uit China, en donderdag volgen die van Markit voor de industrie in onder meer China, Europa en de VS.

Op woensdag zijn er ook verschillende inflatiecijfers, onder meer uit de eurozone, en staan in Amerika verschillende arbeidsmarktcijfers op de rol. Zo worden de wekelijkse steunaanvragen bekend gemaakt en komt loonstrookjesverwerker ADP met zijn banenrapport. Vrijdag volgt het officiële rapport, ondanks dat Wall Street dan gesloten is. Maar voor de Amerikaanse overheid op vrijdag met cijfers komt, is er op donderdag ook nog een OPEC-bijeenkomst en publiceert Duitsland de detailhandelsverkopen.

Bron: ABM Financial News
Advertentie Begin nu met handelen > 77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD'sPlus500

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    ASML: recessievrees onnodig 23 jun | Analyse en Advies