beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Olieprijs hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is woensdag hoger gesloten, nadat uit de meest recente data van het Amerikaanse energieagentschap EIA bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gedaald.

Uit de EIA data bleek dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 2 april zijn gedaald met ruim 3,5 miljoen vaten tot 498,3 miljoen vaten.  

De benzinevoorraden stegen met 4,0 miljoen vaten tot 234,6 miljoen vaten. De voorraden stookolie en diesel stegen met 1,5 miljoen vaten tot 1145,5 miljoen stuks. 

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 83,9 naar 84,0 procent. 

Het American Petroleum Institute rapporteerde dinsdag laat dat de aanvoer van ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 2,6 miljoen vaten, terwijl de benzinevoorraden met bijna 4,6 miljoen vaten stegen en de destillaatvoorraden met 2,8 miljoen vaten toenamen.

Olie handelde de afgelopen 2 1/2 weken binnen een smalle bandbreedte, waarbij handelaren de tekenen van een sterker economisch herstel in de VS afwegen tegen de effecten van langdurige lockdowns voor bedrijven en consumenten in de eurozone, zei analist Fawad Razaqzada van ThinkMarkets.

De vraag naar olie zou volgens marktvolgers moeten toenemen naarmate lockdowns langzaam  worden opgeheven en meer landen reisbeperkingen versoepelen, terwijl de uitrol van vaccins nog steeds een einde van de pandemie belooft. "De zorg is echter dat de stijging van de vraag zal worden gecompenseerd door een stijgend aanbod, aangezien OPEC+ vorige week overeenkwam om de productiebeperkingen geleidelijk te verminderen", zei Razaqzada.

Een meifuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag 0,7 procent, ofwel 0,44 dollar, hoger op 59,77 dollar op de New York Mercantile Exchange.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.