beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst af op hoger slot

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden donderdag pakweg anderhalf uur voor de slotbel hoger. 

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,4 procent tot 4.094,69 punten, de Dow Jones index noteerde vlak op 33.454,41 punten en de Nasdaq noteerde 0,9 procent hoger op 13.816,65 punten.
    
De Amerikaanse aandelenmarkt lijkt donderdag opnieuw af te stevenen op een recordbrekende handelssessie.

De aandelenmarkten zijn het tweede kwartaal goed begonnen, met een stijging van de S&P 500 deze maand van 2,7 procent. De grootste technologiebedrijven schoten omhoog toen de obligatiemarkt kalmeerde, waardoor de bezorgdheid over de hoge waarderingen van groeiaandelen afnamen. De opmerkingen van Fed-beleidsmakers benadrukken de intentie om door te gaan met een accommoderend monetair beleid totdat de economie zich meer heeft hersteld.

"De dynamiek blijft gunstig voor aandelen", zei marktanalist Adrien Pichoud van SYZ Private Banking. "De Fed en de centrale banken in het algemeen hebben geen haast om de rente te verhogen", zei hij.

Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week onverwacht is gestegen. Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering steeg met 16.000 naar 744.000, terwijl de markt rekende op 694.000 nieuwe aanvragen. 

De euro/dollar noteerde op 1,1919. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1893 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1870 op de borden. 

Olie noteerde donderdag tot 0,4 procent lager.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de producentenprijzen van maart, gevolgd door de groothandelsvoorraden van februari later op de dag.    

Bedrijfsnieuws

Beyond Meat heeft verschillende distributiedeals in de VS gesloten. Het aandeel steeg 3,7 procent.

Canopy Growth zal The Supreme Cannabis Company overnemen in een transactie ter waarde van 435 miljoen Canadese dollar. Het aandeel Canopy verloor 4,2 procent.

Maaltijdbezorger DoorDash bekijkt de mogelijkheden om een eigen creditcard te lanceren. Het plan heeft de interesse gewekt van meer dan 10 grote banken en fintechbedrijven, aldus The Wall Street Journal. Het aandeel noteerde 0,9 procent hoger.

Conagra Brands waarschuwde bij de cijfers over het derde kwartaal, dat de vergelijkbare omzet in het huidige vierde kwartaal vermoedelijk lager uitkomt, vanwege de sterke vergelijkingsbasis in dezelfde periode vorig jaar. De voedselproducent rekent om een krimp van 10 tot 12 procent. De aangepaste winst per aandeel moet uitkomen tussen de 0,49 en 0,55 dollar. Dat was vorig kwartaal 0,59 dollar. In het afgelopen kwartaal waren de resultaten beter dan de marktverwachting. Het aandeel daalde 0,6 procent.

Constellation Brands daalde 4,9 procent, hoewel de winst en omzet in het afgelopen kwartaal beter waren dan verwacht. De drankenproducent waarschuwde echter voor een winstdaling in het lopende boekjaar.

StockX, een online marktplaats voor sneakers, kleding en verzamelobjecten, heeft voor 60 miljoen dollar aan nieuwe aandelen verkocht, waarmee het bedrijf wordt gewaardeerd op 3,8 miljard dollar. StockX wil mogelijk later dit jaar naar de Amerikaanse beurs.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.