beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street zakt weg

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten op Wall Street noteerden donderdag lager met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 verloor 0,4 procent, de Dow Jones index daalde 0,6 procent en de Nasdaq leverde 0,3 procent in.

De verliezen volgden op een bericht van persbureau Bloomberg dat de Amerikaanse president Joe Biden de vermogenswinstbelasting wil verhogen van 20 naar 39,6 procent.

In combinatie met een bestaande toeslag op beleggingsinkomsten komt het effectieve belastingtarief voor beleggers daarmee uit op 43,4 procent, aldus het persbureau. Het voorstel van Biden wordt naar verwachting volgende week onthuld als onderdeel van het American Families Plan, zei Bloomberg. 

Handelaren spraken verder van een gezonde pauze voor aandelen, terwijl er grotere winsten in het verschiet liggen. "Ik denk dat de markt zal blijven stijgen", zei marktanalist Mike Lewis van Barclays.

Veel beleggers blijven optimistisch over de vooruitzichten voor aandelenmarkten, maar maken zich wel in toenemende mate zorgen dat het stijgende aantal coronabesmettingen wereldwijd de plannen om economieën te heropenen zou kunnen vertragen.

"Er is niet veel voor nodig om de draaiboeken voor de heropening van de economie te verscheuren", waarschuwde marktanalist Christopher Jeffery van Legal & General Investment Management.

Op macro-economisch vlak werd donderdag bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week opnieuw is gedaald, met 39.000 aanvragen tot 547.000, terwijl de markt rekende op 603.000 nieuwe aanvragen. 

Verder liet de Chicago Fed index weer een plus zien in maart en daalden de bestaande woningverkopen in de VS in dezelfde maand. de leidende indicatoren lieten een verbetering zien.

De euro/dollar noteerde donderdagavond op 1,2014. Een vat WTI-olie werd iets goedkoper op 61,31 dollar.

Bedrijfsnieuws

Het aandeel Dow verloor 5,3 procent. Het Amerikaanse chemiebedrijf boekte het afgelopen kwartaal een winst van 1,32 dollar per aandeel op een omzet van 11,9 miljard dollar. Daarmee deed Dow het beter dan analisten hadden verwacht.

De resultaten van American Airlines stonden in het eerste kwartaal van 2021 opnieuw onder druk zien staan en in het tweede kwartaal voorziet de luchtvaartmaatschappij nog geen verbetering. Het aandeel daalde 1,3 procent.

AT&T verwelkomde in het eerste kwartaal fors meer gebruikers voor zijn mobiele telefonie, glasvezelinternet en streamingdienst HBO. Het aandeel won 4,3 procent.

Pfizer verloor 2,2 procent. De farmaceut heeft in Mexico en Polen namaakversies van zijn coronavaccin ontdekt. Criminelen maken in toenemende mate misbruik van de vraag naar vaccins, concludeert de farmaceut.

Nucor heeft het afgelopen kwartaal een recordwinst geboekt op een fors hogere omzet en verwacht voor het lopende kwartaal nog betere resultaten. Het aandeel daalde 3,7 procent.

Whirlpool daalde 0,6 procent. De fabrikant ziet zich geconfronteerd met hogere kosten vanwege een tekort aan halfgeleiders en plastic, waardoor productielijnen vaker moeten omschakelen.

SmartRent is van plan om een beursnotering te verkrijgen door middel van een fusie met Fifth Wall SPAC. De producent van thuistechnologiesystemen wordt gewaardeerd op 2,2 miljard dollar.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.