beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street koerst af op hogere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,1 procent in het groen.

Daarmee hervatten de Amerikaanse aandelenmarkten de opwaartse trend, na donderdag lager gesloten te zijn vanwege uitgelekte plannen van de Amerikaanse president Joe Biden om de vermogenswinstbelasting voor rijke Amerikanen te verhogen van 20 naar 39,6 procent. In combinatie met een bestaande toeslag op beleggingsinkomsten zou het effectieve belastingtarief voor beleggers daarmee uitkomen op 43,4 procent.

"Ook al is dit geen verrassing, wordt de verwachting dat vermogenswinsten tegen een hoger tarief zouden worden belast hiermee wel directer, wat voor een kink in kabel zorgt", zei marktanalist Quincy Krosby van Prudential Financial. "Dit is niet nieuw. Het is niet de vraag of en wanneer, maar: Hoeveel?", voegde zij toe.

De aandelenbeurzen waren deze week volatiel, waarbij het sentiment schommelde tussen bezorgdheid over de wereldwijd oplopende aantallen met coronabesmettingen en het optimisme over een economisch herstel, gesteund door opbeurende data.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd: de samengestelde inkoopmanagersindex van april en de nieuwe woningverkopen in maart. De inkoopdata uit Europa gaven een optimisitsch beeld.

De euro/dollar noteerde op 1,2069. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,2013 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,2015 op de borden.

Olie noteerde vrijdag tot 0,2 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

American Express daalde voorbeurs 3,8 procent. De Amerikaanse creditcardmaatschappij rapporteerde over het eerste kwartaal een fors hogere winst op een lagere omzet, maar beide cijfers stelden analisten teleur.

Honeywell overtrof het afgelopen kwartaal opnieuw de verwachtingen en de outlook voor het hele jaar werd verhoogd. De leverancier van elektronische controle- en automatiseringssystemen daalde 1,2 procent.

Schlumberger steeg voorbeurs 0,2 procent, na beter dan verwachte resultaten.

Kimberly-Clark heeft in het eerste kwartaal 2021 ondermaats gepresteerd en verlaagde de outlook voor de hele jaar. De Amerikaanse fabrikant van onder meer papieren zakdoekjes, wc-papier en luiers daalde voorbeurs 3,9 procent.

Intel leverde 2,7 procent in. De Amerikaanse chipreus behaalde in het eerste kwartaal van 2021 een hoger dan verwachte omzet, onder meer dankzij een sterkere vraag bij het traditionele PC-segment, maar de opbrengsten bij datacenters vielen tegen.

Snap noteerde voorbeurs 5,0 procent hoger. Snap heeft in het eerste kwartaal van 2021 meer gebruikers aan zich gebonden, terwijl het social media bedrijf op aangepast niveau vrijwel break-even draaide.

Slotstanden
 
De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,9 procent lager op 4.134,98 punten. De Dow Jones index eindigde 0,9 procent in het rood op 33.815,90 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,9 procent tot 13.818,41 punten.

ABMFNABM Financial News; info@abmfn.nl; Redactie: +31(0)20 26 28 999.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
  4. Premium
  5. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen