beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street neemt gas terug

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen noteerden vrijdag lager met nog een paar uur handel te gaan. De S&P 500 daalde 0,6 procent terwijl de Nasdaq en Dow Jones index 0,5 procent moesten laten gaan.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets is de dip vrijdag te verklaren door winstnemingen aan het eind van een solide maand voor de drie grote indexen.

De S&P 500 en Nasdaq stegen in april zo'n 4 procent en de Dow 2 procent.

Tekenen dat de economische groei in de Verenigde Staten op stoom komt, wakkeren evenwel de zorgen aan dat de inflatie te ver kan oplopen, gedreven door een aanhoudend tekort aan producten, zoals halfgeleiders, en het vooruitzicht van meer stimuleringsmaatregelen.

Hoge aantallen nieuwe coronabesmettingen in India, Brazilië en Japan ondermijnen het sentiment ook, evenals de vrees voor het ontstaan van nieuwe virusvarianten.

"Dat zijn de twee thema's waar de markt mee worstelt", zei marktanalist Edward Park van Brooks Macdonald. "De derde golf is een groot obstakel. Hoe hoger het aantal gevallen, hoe groter de kans is dat er een nieuwe variant ontstaat die veel van het goede werk dat met de vaccinatieprogramma's is bereikt teniet kan doen", waarschuwde hij.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de persoonlijke inkomens in maart in de VS met ruim 21 procent zijn gestegen, vooral door de persoonlijke cheques die Amerikanen ontvingen van de overheid, terwijl de bestedingen met ruim 4 procent toenamen. In februari was nog sprake van een dip.

De PCE-kerninflatie, die voor de Federal Reserve belangrijk is, liep op van 1,4 procent in februari naar 1,8 procent in maart. Dit was conform de verwachting.

"Een aanhoudend sterke inflatie in de zomermaanden is het grootste risico voor de markten dit jaar omdat het de Fed ertoe kan bewegen zijn stimuleringsmaatregelen af te bouwen en de rentes eerder te verhogen dan verwacht", aldus vermogensbeheerder Edward Smith van Rathbone Investment Management. 

De Amerikaanse tienjaarsrente noteerde vrijdag op 1,64 procent en daarmee op weekbasis ruim 7 procent hoger. In de maand april daalde de rente wel ruim 8 procent.

De inkoopmanagersindex van Chicago toonde vrijdag de sterkste groei in bijna 40 jaar, terwijl het consumentenvertrouwen zoals gemeten door de Universiteit van Michigan in april harder steeg dan eerder bleek uit een voorlopig cijfer.

De euro/dollar noteerde vrijdagavond bijna een procent lager op 1,2028. Een vat WTI-olie werd 2 procent goedkoper.

Bedrijfsnieuws

Chevron behaalde in het afgelopen kwartaal minder winst maar die winstdaling was minder sterk dan verwacht. De omzet viel echter tegen, als gevolg van zwakke volumes bij Downstream en dito marges door de coronapandemie en de winterstorm in Texas. Het aandeel verloor 2,9 procent.

Sectorgenoot Exxon Mobil behaalde in het afgelopen kwartaal een hoger dan verwachte resultaten. Onder de streep resteerde weer winst, waar een jaar geleden nog verlies werd gedraaid. Het aandeel leverde wel 1,9 procent in.

AbbVie behaalde in het eerste kwartaal beter dan verwachte resultaten en verhoohgde de outlook voor heel het jaar. Het aandeel van de farmaceut steeg 0,6 procent.

Colgate-Palmolive heeft het afgelopen kwartaal boven verwachting gepresteerd. De fabrikant van persoonlijke verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen handhaafde de outlook. Het aandeel steeg 1,0 procent.

Amazon.com steeg 0,6 procent. De Amerikaanse e-commercegigant heeft in het eerste kwartaal van 2021 veel beter gepresteerd dan zijn eigen outlook en de marktverwachting. 
 
Twitter noteerde 14 procent lager. De microblogdienst heeft in het eerste kwartaal van 2021 een hogere winst en omzet geboekt dan verwacht, maar de groei van het aantal gebruikers lag onder de marktverwachting.

Gilead Sciences heeft in het eerste kwartaal van 2021 een lagere omzet behaald dan verwacht, onder meer omdat de inkomsten uit virusremmer remdesivir terugliepen. Het aandeel daalde 0,9 procent.

Apple verstoort de concurrentie op de markt voor muziekstreaming. Dit is het voorlopige standpunt van de Europese Commissie na onderzoek naar de gedragingen van Apple. De techreus misbruikt volgens de Commissie zijn machtspositie in de App Store. Het onderzoek naar Apple werd gestart nadat concurrent Spotify een klacht indiende. Het aandeel van Apple daalde 1,0 procent, terwijl Spotify 3,0 moest laten gaan.

Bron: ABM Financial News

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd? 11 apr | Analyse en Advies
  2. Premium
  3. Premium
  4. Premium
    Vooruitblik eerstekwartaalcijfers ASML 12 apr | Analyse en Advies
  5. Premium

Technische analyses van Tostrams.nl

  1. Premium
    ING nadert koopmoment 16 apr | Lange termijn adviezen
  2. Premium
    KPN nadert weerstandszones, daarna enorme upside 11 apr | Lange termijn adviezen
  3. Premium
    Volkswagen neemt de goede afslag 05 apr | Lange termijn adviezen
  4. Premium
  5. Premium