beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

Wall Street sluit hoger

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen op Wall Street zijn donderdag hoger gesloten. De S&P 500 index steeg 0,6 procent bij een slot van 4.429,10 punten, de Dow Jones index won 0,8 procent op 35.064,25 punten en de Nasdaq eindigde 0,8 procent hoger bij een slotstand van 14.895,12 punten.

"We zijn [nog steeds] behoorlijk positief. We denken dat de winstcijfers erg sterk zijn", zei marktanalist Caroline Simmons van UBS Global Wealth Management. "De aandelenmarkten kunnen het komende jaar met 5 tot 10 procent stijgen", zei ze.

De aanhoudende tekenen van zwakte op de arbeidsmarkt suggereren ook dat de Federal Reserve voorlopig zal wachten met het terugschroeven van zijn soepele monetaire beleid", voegde zij toe.

"De werkloosheid is hoger dan voor de pandemie en centrale banken hebben het gevoel dat er nog steeds overcapaciteit is op de arbeidsmarkt", zei Simmons. "Als het erop aankomt, zijn we van mening dat de monetaire verkrapping relatief geleidelijk zal plaatsvinden."

In juli kwamen er volgens ADP maar 330.000 banen bij in de private sector in de VS, werd woensdag bekend. Dat is circa de helft van waarop de markt rekende. "Dit klinkt misschien negatiever dan het is, want de tegenvaller komt namelijk vooral door te weinig aanbod van nieuwe arbeid dan te weinig vraag. Met aflopende steunmaatregelen en de heropening van scholen in september, zou er weer wat meer aanbod kunnen komen", zei investment manager Bob Homan van ING.

Vrijdag verschijnt het officiële banenrapport van de Amerikaanse overheid, waarbij gemiddeld 875.000 nieuwe banen worden voorspeld.

Op macro-economisch vlak werd donderdagmiddag bekend dat het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten vorige week is gedaald met 14.000 tot 385.000 aanvragen, wat in lijn was met de verwachting.

Het Amerikaanse handelstekort steeg in juni tot 75,7 miljard dollar. Dat was een maand eerder 71,0 miljard dollar. De export steeg in juni met 0,6 procent, terwijl de import met 2,1 procent toenam.

De euro/dollar noteerde donderdagavond op 1,1839, terwijl een vat West Texas Intermediate ruim een procent meer waard werd op iets meer dan 69 dollar.

Bedrijfsnieuws

Uber steeg ruim 3 procent. De Amerikaanse maaltijdbezorger en taxidienst is in het tweede kwartaal sterk hersteld van de dieptepunten van de pandemie vorig jaar, maar rapporteerde toch een groter dan verwacht verlies. Voor het lopende kwartaal voorziet Uber een aangepast EBITDA-verlies van minder dan 100 miljoen dollar. Het taxibedrijf zei op schema te liggen om in het vierde kwartaal winst te boeken.

Moderna boekte het afgelopen kwartaal een nettowinst van 6,46 dollar per aandeel op een omzet van 4,4 miljard dollar. De markt rekende op een winst van 5,96 dollar per aandeel op een omzet van 4,2 miljard dollar. Het aandeel daalde licht.

Booking heeft in het tweede kwartaal de omzet fors zien herstellen, maar boekte nog wel altijd verlies onder de streep. Het aandeel steeg bijna 6 procent.

Beyond Meat daalde licht. Nabeurs opent de fabrikant van vleesvervangers de boeken.

Bron: ABM Financial News