beurs.nl

monitor icon Market Monitor

Beurscodes, betekenis en hulp bij zoeken

Europa

AEX
Euronext Amsterdam
BRU
Euronext Brussels
PSE
Euronext Paris
LIS
Euronext Lissabon
CHX
CBOE Europe, grote(re) EU aandelen
NAV
Investment Funds (NAV)

Noord-Amerika

NYS
New York Stock Exchange
OTC
CBOE BZX Exchange (US)
TSE
Toronto Stock Exchange

Kunt u een instrument niet vinden?

Zoek dan via de zogenaamde ISIN code. Elk instrument, aandeel etc. heeft een unieke code.

Kies vervolgens - wanneer er meerdere resultaten zijn - de notering op de beurs van uw keuze.

Waar vind ik die ISIN code?

Google de naam van het instrument, aandeel etc. met de toevoeging 'ISIN'.

Als zoeken op ISIN code geen resultaten oplevert hebben wij het instrument of aandeel niet in onze koersendatabase.

Nieuws Buitenland

IEA ziet impact orkaan Ida op oliemarkt

(ABM FN-Dow Jones) De impact van orkaan Ida en andere verstoringen zullen een flinke hap nemen uit de mondiale olieproductie dit jaar. Daarvoor waarschuwde het Internationale Energieagentschap dinsdag in zijn maandelijkse rapport.

Het agentschap verlaagde de ramingen voor de voorziene productie dit jaar met 150.000 vaten per dag en ook de aan de vraagkant werden de ramingen met 100.000 vaten per dag neerwaarts bijgesteld. De impact van de deltavariant van het coronavirus zet wat druk op de vraag, zo stelde IEA.

De productie bij offshoreplatformen komt nog maar langzaam op gang na de verstoringen als gevolg van orkaan Ida, terwijl bij raffinaderijen de productie juist wel snel opstart. Dit zorgt voor een scherpe afname van de voorraden, aldus het IEA.

"Het zal begin 2022 zijn voordat de productie hoog genoeg is om de voorraden weer aan te vullen“, aldus het energieagentschap. "In de tussentijd kunnen de strategische reserves in de VS en China helpen het gat op te vullen."

De verstoringen als gevolg van de orkaan Ida, branden bij oliefaciliteiten in Mexico en Rusland en operationele problemen in Nigeria en Libië zorgden er al voor dat er 600.000 vaten olie per dag minder op de markt kwamen in augustus. Dit zorgde voor het eerst in vijf maanden voor een daling in de mondiale olielevering.

De verwachtingen voor de olievraag in 2022 werden door het Internationale Energieagentschap niet aangepast. Het IEA verwacht dat de mondiale vraag op 99,4 miljoen vaten per dag zal uitkomen volgend jaar, terwijl OPEC mikt op 100,8 miljoen vaten, zo bleek maandag uit het maandrapport van het oliekartel.

De olieprijzen stegen dinsdagochtend met 0,7 procent.  

Bron: ABM Financial News